Lesz is, nem is Székely Sziget

2013. május 24., péntek, Közélet

Az idei, sorban az ötödik Székely Szigetet nem sikerült megszervezni abban a formában, ahogy eddig zajlott, a rendezvény azonban nem marad el. Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi alelnöke, kézdivásárhelyi elnöke, és Tóth Bálint  kézdivásárhelyi alelnök sajtótájékoztatón ismertette a bonyodalmakat.
 

Mint mondták, az ötödik Székely Szigetet objektív okok miatt nem sikerült tető alá hozniuk abban a formában, ahogy szerették volna, a katrosai Evita-táborban, ahol a tavaly zajlott. Az idei rendezvény nem három, hanem csak egynapos lesz, és a Székely Sziget Csalá­di Nap nevet viseli. Két hónappal ezelőtt tudták meg a Gábor Áron Szakképző Líceum igazgatójától: gondok adódtak az engedélyekkel, és a tavalyi országos botrány miatt nem tudja vállalni, hogy helyet adjon a rendezvénynek. Csalódottak vagyunk, és fel vagyunk há­borodva – mondták a várme­gyések.
Tavaly egyébként nem történt különösebb rendbontás, de a hatalomnak nem tetszik a vármegyések radikalizmusa, előző rendezvényüket is meglepetésszerűen meglátogatta a gazdasági rendőrség, de nem talált semmi kifogásolnivalót. Mivel az idő rövidsége miatt más megfelelő helyszínt nem találtak, kárpótlásként a kézdivásárhelyi sportcsarnokban tartják meg egynapos rendezvényüket június 29-én, szombaton 10 órai kezdettel. A programban előadások, koncertek, népi tánc, kiállítás, kézműves-foglalkozás, vásár és harcművészet-bemutató szerepel. Este két ismert zenekar, a Kárpátia és a Romantikus Erőszak lép színpadra. A belépőjegy egész napra 14 lejbe kerül, gyermekeknek ingyenes. Az idei rendezvény mottója: Gyáva népnek nincs hazája.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2013-05-24: Közélet - Váry O. Péter:

Az új prefektus elődje nyomdokain

Dan Tănasă, a hivatásos feljelentő beadványa nyomán Dumitru Marinescu prefektus felszólította Kovászna Megye Tanácsának vezetőségét, ezentúl az intézmény által kiadott hivatalos iratok fejlécén csak a román nyelvet használja.
 
2013-05-24: Közélet - :

Remény a kőröspataki út javítására

Folyamatban az engedélyek és jóváhagyások beszerzése a sepsikőröspataki bekötőút felújítására. A munkálatot a megyeháza befoglalta idei költségvetésébe, s a folyamat felgyorsítása érdekében megkezdték a közbeszerzési eljárást is, ám az nem zárulhat le mindaddig, amíg a kért dokumentumok nincsenek meg.