részletWass Albert: Levél

2008. január 12., szombat, Emlékezet

Az éjszakába mártottam a tollam,

úgy írtam meg ezt a levelet.

Magába zár az árvaság magánya,

mint valamikor Mikes Kelement.

Egy új Rodostó partján hallgatom

az embertelenségek tengerét.

Virrasztgatok az éjjek éjszakáján

a bujdosó, száműzött emberért.

Szemem romok-szakgatta horizonton

egy biztató kis jel után kutat.

De lassan változnak a csillagok.

S minden csillag Zágon felé mutat...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1233
szavazógép
2008-01-12: Emlékezet - x:

Wass Albert: Előhang

Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer meg ezer apró csillámló homokszemcséből, és a homokszemcséket köddel kötötte össze.
2008-01-12: Kultúra - Borcsa János:

Személyesség és gondolati igény

Páll Lajos: Másnapos önarckép
Páll Lajos új verseskötete* alkalmat adhatna a kritikusnak, hogy mérlegelje: a költő által örökölt erdélyi természeti és emberi-szociális élménykör esik-e nagyobb súllyal ama képzeletbeli latba az ő művészi produkcióját illetően, vagy a véletlen és szükségszerű kifürkészhetetlen összejátszásának köszönhető, de sorsalakító találkozása 1956 magyar forradalmával s az ezt követően elszenvedett megtorlás és börtönélmény — lévén, hogy mindkettő e versgyűjtemény döntő hányadának ihletforrásául szolgál.