Több parlamenti helyet akarnak a vajdasági magyarok

2007. június 19., kedd, Világfigyelő
A szerbiai kormánykoalíciót vezető Demokrata Párt által felkínált, háromnál több szavatolt vajdasági parlamenti hely illeti meg a délvidéki magyarságot — hangzott el a négy délvidéki magyar párt vezetőinek tegnapi újvidéki egyeztető megbeszélésén.

Egyetértettek abban, hogy el kell érni a szerb hatóságoknál a szerbiai magyarok választói névjegyzékének összeállítását, s a jövőben csak az azon szereplők vehessenek részt a kisebbségi önkormányzati választásokon. Abban is megegyezett a négy párt véleménye, hogy aránytalanul kevés az a három szavatolt vajdasági parlamenti hely, amelyet a szerb Demokrata Párt a vajdasági parlamentnek beterjesztett javaslatában a délvidéki magyarság képviselőinek juttatni kíván.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2007-06-19: Világfigyelő - x:

Elmaradt a francia jobboldal elsöprő győzelme

A francia nemzetgyűlési választások második fordulójának nagy meglepetése, hogy az abszolút többség megtartása ellenére a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) az eddigieknél harminc képviselővel kevesebb tagú frakciót alakíthat a francia nemzetgyűlésben, és a szocialistáknak nem csak sikerült ellenállniuk a ,,kék hullámmal" szemben, hanem növelték is képviselőik számát.
2007-06-19: Világfigyelő - x:

Szabadlábon az erőszakkal ­gyanúsított magyar rendőrök

Elengedték azokat a rendőröket, akik a gyanú szerint megerőszakoltak egy fiatal nőt Budapesten.