Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Két érettségizőt kizártak

2013. július 2., kedd, Közélet

A tegnapi román nyelv és irodalom írásbelin két háromszéki vizsgázót kizártak, a beiratkozottak közül százhu­szonöten (7,41 százalék) nem jelentek meg, így 1396 idei, illetve korábbi végzős írta meg az első vizsgadolgozatot.

Idén először két különböző tételcsomagot állítottak össze, egyet a humán és a pedagógiai, egy másikat pedig a reál, szakközép­iskolai, művészeti, sport és teológiai osztályok végzősei számára. Ma magyar nyelv és irodalomból érettségiznek azok a magyar diákok, akik anyanyelvükön végezték középiskolai tanulmányaikat.                            (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2013-07-02: Közélet - Hecser László:

Pénz a civileknek és az egyházaknak (Barót )

Több év szünet után először hirdet pályázatot kulturális és sportegyesületeknek, illetve egyházaknak Barót tanácsa. A negyvenezer lejes alap létrehozásáról már régebb döntöttek, a kiírást meg is hirdették, ám hiányzott az elbíráló bizottság és a szabályzat, ezért a határidőt harminc nappal meghosszabbították.
 
2013-07-02: Közélet - :

A második illyefalvi LandART

A múlt héten Illyefalván tartott második LandART nemzetközi képzőművészeti alkotótáborban készített munkákból nyílt tegnap délelőtt kiállítás a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.