Milliók és türelem a jobb vízellátásért

2013. augusztus 2., péntek, Közélet

Háromszék négy városában zajlanak az ivóvíz- és szennyvízrendszer korszerűsítési és bővítési munkálatai, a Közüzemek Rt. uniós alapokból finanszírozza az átfogó, többéves fejlesztést. Bár tapasztalható némi eltolódás, áthidalták az időközben felmerülő akadályokat, így a minőségi szolgáltatást célzó korszerűsítés az ütemterv szerint halad – ismertette sajtótájékoztatóján a regionális vízszolgáltató vezetősége.
 

  • Helyreállítják a Konsza Samu utcát. Albert Levente felvétele
    Helyreállítják a Konsza Samu utcát. Albert Levente felvétele

Harminc utcát vett át eddig a megyeszékhelyen a kivitelező, jelenleg tizenháromban dolgoznak, egyebek közt vezetéket cserélnek, bővítenek, ahol pedig nincs szolgáltatás, ott vezetéket telepítenek – fejtette ki tegnap Kozsokár Attila aligazgató. A szennyvízrendszer esetében csak bő­­vítési munkálatokra ter­jed ki a projekt, a korszerűsítést azonban önerőből próbálja megvalósítani a szolgáltató. Elhangzott: az érintett városrészekben csupán egy utcában, a Konsza Samu esetében zárult le a munka, már átadta a kivitelező, melynek feladata továbbá, hogy a beavatkozások előtti állapotot visszaállítsa, így már aszfaltoznak a Kossuth Lajos utcában, a Bánki Donáton pedig a koptatóréteg leterítése következik. Bár akadt néhány technikai probléma, sikerült azokat orvosolni – vázolta Kozsokár, aki bizakodó, hogy a jelenlegi néhány hetes csúszás is behozható a megszabott határidőig, annál is inkább, mert a korszerűsítést végző Hidroconstrucţia Rt. újabb sepsiszentgyörgyi utcák átadását kérte a szolgáltatótól.
Kézdiszéken, Orbaiszéken és a Bodza-vidéken azonos kivitelező, az OMS Kft. végzi a víz- és szennyvízrendszer korszerűsítését, Kézdivásár­helyen pillanatnyilag három, Ko­vásznán pedig tizenhárom utca érintett. Bodzafordulón további tizenkét utcában jó ütemben haladnak a munkálatok, nyomáspróbát is végeztek már – vázolta a megyei helyze­tet az aligazgató. Hoz­záfűzte, némely munkálatok határideje 2014, mások pedig 2015-ben zárulnak majd, így a továbbiakban is számolnunk kell felásott utcákkal, gödrökkel, időszakos vízelzárással, de számítanak a lakosság megértésére, ugyanakkor a fogyasztók elnézését kérik az okozott kellemetlenségekért.
A megye négy városa vízhálózatát érintő, átfogó projekt értéke több mint 332 millió lej, a munkálatok egyebek mellett szivattyúállomások, nyomóvezetékek, szennyvíztelepek, vízkezelő állomások, hálózati vezetékek bővítésére, felújítására terjednek ki, de vízgazdálkodási létesítmények építése is a tervek része.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2013-08-02: Belföld - :

Hírsaláta

KIESTEK A PIXISBŐL. Két évtized óta, ha egy-egy magas rangú kormánytisztviselő, prefektus, alprefektus elveszítette állását, kormányfelügyelői tisztséget kapott, ahol sok tennivalója nem akadt, de a havi fixet munka nélkül is biztosították számára. Most a kormány karcsúsítása során Victor Ponta zömüket elbocsátotta.
2013-08-02: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kambodzsa és Monaco között

Két hónap alatt 28 előadást tartott Távol-Keleten a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely, és ezalatt mintegy 7800 néző tapsolt a Carnivalnak, illetve a klasszikus táncos produkciónak – közölte a tegnap hazatért, ám máris újabb turnéra készülő társulat vezetője.