Tőkés ragaszkodik a néppárti tagsághoz

2008. január 25., péntek, Közélet

Nem született döntés, Brüsszelben tovább húzódik a Tőkés László európai néppárti frakciótagságával kapcsolatos eljárás — derült ki a független EP-képviselő tegnapi nagyváradi sajtótájékoztatóján. Tőkés elmondta, a Demokrata Liberális Párt néppárti képviselői minden lehetőt megtesznek azért, hogy felvételét megakadályozzák.

Ellenséges törekvésükben alantas eszközök alkalmazásától sem riadnak vissza — fejtette ki Tőkés, aki szerint ezáltal tulajdonképpen ,,jogos közösségi követeléseink, nevezetesen az autonómia iránti igényünk európai szintű érvényesülését próbálják tűzzel-vassal megakadályozni, és minden alap nélkül alkotmányellenességet, területi elszakadást emlegetnek". Tőkés László leszögezte, ügyének igaza tudatában továbbra is fenntartja felvételi szándékát, és levélben kereste meg az Európai Néppárti csoport valamennyi tagját.

Tőkés elmondta, e hónap közepén felhívással fordult az őt támogató szervezetekhez, az erdélyi magyar egyházakhoz és a civil szférához, hogy javaslataikkal támogassák európai képviselői munkáját. A javaslatok és tervek összegzése nyomán január végére kialakítja idei képviselői munkatervét és eseménynaptárát. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2008-01-25: Riport - Farcádi Botond:

Mifelénk hóba dugják fejüket a struccok

Hagyományos gazdaságokhoz képest meglehetősen furcsa látványt nyújt az illyefalvi struccfarm. Hatalmas testű madarak járkálnak délcegen fel-alá egy elkerített területen, fejüket pedig jobb híján nem a homokba, hanem a hóba dugják néha. Alkalmazkodtak tehát a székelyföldi környezethez, a strucc ugyanis az egyik legerősebb immunrendszerrel rendelkező állat.
2008-01-25: Közélet - x:

Kedden lesz döntés (Magyar Polgári Párt bejegyzése)

Érdemben tárgyalta tegnap a bukaresti törvényszék a Magyar Polgári Párt bejegyzési kérelmét, de döntést csak január 29-én, kedden hoznak. A tárgyaláson a bélyegilleték befizetésének elmulasztása miatt visszautasították a Demokratikus Szolidaritás Párt nevű, be nem jegyzett szervezet beavatkozási kérését, pedig legutóbb emiatt napolta el a tárgyalást a törvényszék.