Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megállt az idő

2008. január 28., hétfő, Sport

Megállt az idő. Meg. Legalábbis úgy tűnik, ha az ember rákattint a megyei sportigazgatóság weblapjára, s ott 2008. január végén is csak 2007-es megyei versenynaptárt lát, s ha belenéz az egyesületek, klubok lajstromába, csupán 2002-es adatokat lát, olyan szuperóriás egyesülettel találkozik, mint a huszonöt szakosztályt számláló Sepsiszentgyörgyi Electrica, a fantomklubokról, -egyesületekről már nem is beszélve, megtudhatjuk, hogy azért mégis van Hockey Clubunk, igaz, nem csinál semmit, de van...

A weblap olyan, mint a megyei sportnaptár, az pedig, mint a megyei sportélet, s ez, mint a sportigazgatóság... Valamilyen kívülről jövő hangot hallok, rákérdezek:

Tessék?... Értem, kérem, értem. Igaza van, a lótrágyára nem érdemes tejszínhabot nyomni. Attól nem vált át rohanó időre.

Más években január végéig rendeztek már egy-két síversenyt a Pacén (apropó, Pacé, de nagy kárt csináltak azzal, hogy eltüntették onnan a sífelvonót, hiszen ide, a város végére könnyen és gyorsan kiszaladtak a sísport barátai, akár egy órára is, ha többre nem futotta idejükből), majd Sugásfürdőn. Hiába hullott annyi hó, hiába kínált lehetőséget a sportigazgatóságnak egy városi, egy megyei bajnokság megrendezésére... Elment? Értem, szóval nem állt meg, mint az idő! Miért is állt volna? Hogy meggyűjtse az igazgatóság baját? Az ugyanis a múlt év végén nem konzultált a ,,tanácsadókkal" arról, hogy mikor és hogyan is kell megrendezni egy városi vagy megyei síbajnokságot... Szinte elfelejtettem: az igazgatóság fő feladata, hogy felügyelje, irányítsa, vezesse a megye sportmozgalmát. Jó, jó, de mit és kit felügyel, irányít, és főleg vezet? Ez itt a kérdés. S a válasz: feletteseit az orránál fogva. Ez már több, mint a semmittevés.

Így aztán jó, hogy az időjósok nem ígérnek tartós, nagy havat. Vagy mégsem? Már hallani is a szelek szárnyán érkező hangokat, lesz verseny, iskolás, városi, megyei. Hallani a hangokat... Nem, nem indulok be a hallottaktól, mert jobban szeretem egyszer látni azt a versenyt, mint százszor hallani róla.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 204
szavazógép
2008-01-26: Magazin - x:

Kacsahír

Éneklő, táncoló és számolni is tudó kacsa a szupersztár egy kínai piacon. A szárnyas, persze, nem fogja elvenni a világ sztártenorjainak kenyerét, mivel nagyívű áriák helyett csak hápog némi dallamszerűséget, viszont egész jól tartja az ütemet.
2008-01-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Kosárlabda, B-osztály: Kós Károly ISK—Brassói Korona 77—91

(27—20, 16—32, 16—21, 18—18)
Sepsiszentgyörgy, a Mikes Kelemen Főgimnázium Bogdán Antal-sportterme, mintegy 35 néző. Vezette: Stan D. és Hurmuz A. (mindketten Bukarestből). Kós Károly ISK: Mózes 4, Szőcs 16 (3x3), Fekete 13, Szávuly (2x3), Palkó 15 (1x3)—Forreiter 3 (1x3), Samuilă, Bernád 2, Tontsch 2. Brassói Korona: Găman 21 (4x3), Enescu 7 (1x3), Săuca 32 (1x3), Avădanei 19 (2x3), Bulai 5—Gherman, Boşalon 3 (1x3), Dascălu 3, Pascu, Gâdei.