Újabb pert vesztett Barót

2013. november 15., péntek, Közélet

Barót önkormányzatának újabb kétszázezer lejt kell kifizetnie egy vesztes per miatt: a volt vízszolgáltató, a Goscom Rt. egykori alkalmazottjai célt értek, a hivatalnak pedig meg kell térítenie több hónapos elmaradt bérüket.

Nemrég a Sigapress Kft. is győzedelmesen került ki egy perből, így a város közel egymillió lejt köteles kifizetni a székelyudvarhelyi vállalatnak. Barót polgármestere, Lázár-Kiss Barna András szerint az önkormányzatnak most nincs annyi pénze, hogy az egykori alkalmazottaknak megítélt 206 000 lejt kifizesse. „Mivel számítottam rá, hogy előbb-utóbb fizetnünk kell, az év elején ötvenezer lejt erre a célra elkülönítettünk. Ezt a jövő héten át is tudom utalni, s még megpróbálok valamennyit kiszorítani az idén, ám tárgyalnom kell képviselőikkel, s megértésüket kell kérnem, amiért a teljes összeget csak jövő esztendőben tudom folyósítani” – nyilatkozta a városvezető. (hecser)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 626
szavazógép
2013-11-15: Közélet - Tibodi Ferenc:

Horizont Minszk–Sepsi-SIC 97–65 (Minszkben is kikapott a Sepsi-SIC)

(20–21, 24–17, 30–12, 23–15)
Minszk, mintegy 200 néző. Vezette: Dariusz Lenczowski (lengyel), Elena Chernova (orosz), Per-Kristian Larsen (norvég). Minszk: Troina 7/3, Trafimava 7/3, Khomenchuk 23, Tarasava 6, Likhtarovich 21/6–Baklaha, Lipinskaya 2, Ivashchanka, Khatsko, Anufryienka 28/9, Nadzezhka 1, Kress 2. Edző: Anatoli Buyalski.
 
2013-11-15: Közélet - :

Aszfaltoztak a Fortyogó utcában

A megyei útosztály alkalmazottjai a második aszfaltréteget is ráöntötték a kézdivásárhelyi Fortyogó utca burkolatára. Az új aszfaltszőnyeg a bekötőúttól a gokart-pálya bekötőutcájáig tart, a bezárt üdülőközpontig még csak alapozták az utat. Ugyanott föld alá került a villanyvezeték, és díszfacsemetéket is ültettek. (Iochom)