Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

VisszajelzésKi kell harcolnunk jogainkat

2008. február 1., péntek, Nyílttér

Viszonylag rövid történelmi időszak alatt s gyakran tapasztalhatjuk a székelységet illető etnikai eszmék összecsapásait. Ha már az ígéreteket nem kérjük számon (mert annyit érnek, mint falinaptáron nyárban a fekete pont), a fenyegetőzést igen.

Ezért tartom döntő jelentőségűnek Antal Árpád András válaszát a Konzervatív Párt készülő nyelvtörvény-javaslatára, amely a román nyelvet nem ismerőket megfosztaná állampolgárságuktól. A törvénytervezetnek aligha nevezhető elgondolást (agybomlást!) nem fogadhatja el a parlament, de ha erre sor kerül, lendületes, fiatal képviselőnk javasolja, hogy a Székelyföldön élő mintegy 700 000-es magyarság határozottan mondja ki, hogy nem ismeri a román nyelvet. Így lenne Románia szívében egy olyan, állampolgárság nélküli lakosság, amely gondot okozna még az Európai Uniónak is.

Ilyenképpen implikál az állampolgárságunkat vitatni merő nemzeti önkény, mely kísérteties módon feltépi a gyurcsányi sebeket.

Szeretném megnyugtatni a szélsőséges állampolgárság-fóbiában szenvedőket, hogy szülőföldünk iránti kötelességérzetünk kényszerít politikai állásfoglalásra is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2008-02-01: Nyílttér - Váry O. Péter:

Táblák kis hibával

Néhány éve is megvan már, hogy szóvá tettük Sepsiszentgyörgy némely furcsaságait. Köztük néhány, régóta megszűnt cég városszerte ottfelejtett reklámtábláját, kiemelten a Gödri Ferenc utca névtábláinak ellentmondását.
2008-02-01: Nyílttér - x:

Egyetemi élet Sepsiszentgyörgyön (Visszajelzés)

Színvonalasnak és lényegre törőnek tartom, és általában elolvasom a Háromszék napilapot. A minap a Babeş—Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozatáról jelent meg egy olyan írás, amelyet viszont egyoldalúnak tartok.