JegyzetVeterán sízők

2008. február 4., hétfő, Sport

A napokban Sepsiszentgyörgy egyik legközismertebb, immár hetedik évtizedébe lépő, egykori sokoldalú sportolója, Tompa György mosolyogva nyugtatott meg, hogy nem ő az egyedüli, aki téli nyugdíjasnapjait nem a meleg lakásban, nem a tévéhez ragadva tölti!

Tíznél többen vannak — mondta —, akik többet tapossák a decemberben, januárban lehulló s el nem olvadt havat — mint koptatják a város járdáit — a város széli Pacén a tüdőtágító, friss levegőn. És sorolni kezdte a neveket, akikkel nap mint nap együtt ,,szenvedik el" a hegyre mászás, majd lesiklás élvezetes, elégtételt nyújtó perceit-óráit. Szerénysége okán jelzi is, hogy a ,,csapatban" nem ő a rangidős, mert Szőcs István sporttársa is a 71-be lépett, de Sztakics Jóska, Imre Gyula, a Walkovszky házaspár sem áll messze tőlük korban. És mert régi sporttársak, egykori versenyeken vetélytársak voltak, Barabás Zoli kivételével mindeniket be tudja tájolni korosztályába. Sorolja a hatvanon túliakat, Pap Tibort, Ráduly Gabit, Sándor Zoltánt s a hatodik X-hez közelítő Pető Rudolf, Hegyi József nevét. Az ötven körüli Doina Vasiloiu, Pap Ernő már a fiatalabb nemzedéket képviseli az aktívan sízők családjában...

Tompa Gyuri barátom fájdalmát fejezte ki a város kedvenc kiránduló- és sportolódombjának, a helyiek egykori síparadicsomának, sífelvonójának eltűnéséről, siratta a távolabbi és közelmúlt versenyeinek megszűnését, s emlékezett a már elhunyt sportbarátaira, akik annyi sok dicsőséget szereztek a sísportban. A veterán sportoló barátommal végül abban egyeztünk ki — a slágert idézve —: nem számít, hogy az ember hány éves, csak legyen testben, lélekben egészséges, sportolásra alkalmas a hetvenen túl is! Mert csak így tudunk értelmet adni fogyó-múló éveinknek, élni csak így érdemes öregkorban is...!

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2008-02-04: Sport - x:

Első az Athos (Minifoci)

Rajt a kézdivásárhelyi B-osztályos minifoci-bajnokság tavaszi idényében. A küzdelemsorozat átköltözött az új sportcsarnokba, hol közel száz néző volt kíváncsi a pontvadászat újabb fordulójára. Az eredmények: Athos—Szikla 12—3, Anonimus—Goldin-Victory óvás alatt (a pályán 3—2), Zol-Oil—Vug-Park 3—2, ASA—Brooklin 4—13.
2008-02-04: Sport - Áros Károly:

Testnevelők

Pedagógusok, nevelők, sikerkovácsok, műhelyvezetők, nevezhetjük bárminek őket, tény, hogy ők állnak sportmozgalmunk kevésbé napos, inkább árnyékos oldalán. Ott, ahol a munka dandárja zajlik, ott, ahol megtervezik a jövőt, ott, ahol millió verejtékcseppel áztatják a kivitelezés, a beteljesülés útját, ott, ahol a munka fáradalmát nyugtázó zokszó veri fel a csendet. Testnevelők ők, sportéletünk szürke eminenciásai.