Fergeteges városi gólyabál

2014. január 18., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Tavaly december 6-án Sepsiszentgyörgy kilencedikes diákjai megtöltötték a színház előtti járdát, hiszen várták, hogy a III. városi gólyabál során visszarepülhessenek az 50-es, 60-as évek hangulatába. A Tamási Áron Színház nagytermében több mint 450 diák gyűlt össze, szivárványként tündökölve, hiszen mindenki az iskolájának megfelelő színbe öltözve szurkolt saját gólyapárjának.

Idén a szervezők nem feltétlenül ügyességi feladatokkal várták a gólyákat, a pároknak inkább kreatív, zenés-táncos próbákban kellett helytállniuk. Első feladatként a gólyakirálynők saját készítésű ruhákban jelentek meg, amelyek a témához kapcsolódó stílus jegyeit viselték, majd azokat bemutatták az előre kitalált koreográfiával. A kézügyességet is próbára tettük a kreativitással egyetemben, hiszen a jelölteknek „álmaik nőjét” – ez esetben, persze, a gólyakirálynőjüket – kellett elkészíteniük, majd táncolniuk vele. A harmadik feladatban a közönség is részt vehetett, hiszen a közismert limbózás következett.
A diákok idén meglehetősen találékonyak és hatékonyak voltak. Kiemelném a Plugor Sándor Művészeti Líceum büfésnénijét, aki, bár nem diák, hihetetlenül sokat segített iskolájának. Egy meghitt pillanatnak kellett volna következnie – de az inkább humorossá vált, hiszen a gólyakirályok szerenádot adtak királynőjüknek. Végül az utolsó próbatétel a karaoke volt, ahol már nemcsak a gólyapárok énekeltek, hanem a közönség is dalra fakadt. Az est meglepetésvendége, Ráduly Botond, Manó „csavarta fel a szőnyeget”, és szórakoztatta a nézőket.
Az eredményhirdetés nem volt könnyű feladata a műsorvezetőknek, hiszen a közönség – diákok és tanáraik – annyira szurkolt és izgult, hogy nem hagyta szóhoz jutni őket. Végül persze kiderült, hogy megszakadt a lánc: két éven át tartotta a címet a Mikes Kelemen Líceum, ám ezúttal a Székely Mikó Kollégium gólyapárja vitte el a pálmát, a Mikes pedig csak utánuk következett, bár hozzá kell tennünk: mindössze néhány ponttal maradt le a dobogó legfelső fokától. A harmadik helyen a Re­formátus Kollégium gólyái végeztek, dicséretben részesült a Plugor Sándor Művészeti Líceum, amely idén újra elvitte a közönségdíjat. De ne hagyjuk ki a Berde Áron Közgaz­dasági és Közigazgatási Szaklíceumot, illetve a Puskás Tivadar-iskola gólyapárját sem, hiszen ők is részesültek különdíjban.
Az idei városi gólyabál igazi show volt, ezennel szeretném megköszönni szervezőtársaim kemény munkáját és a gólyapárok odaadó segítségét, hiszen ez a rendezvény komoly próbákkal járt, és talán ennek köszönhetően lett ilyen sikeres, hisz tudjuk jól: a gólyák, tanárok, igazgatók és más diákok is segítették munkánkat. Természetesen, itt még mindig nem volt vége: amikor már tudtuk az eredményt, egy kis utóbulival oldottuk a hangulatot a Godó Caféban, ahol egy sepsiszentgyörgyi zenekar, a Section, majd a diákok körében népszerű Face Today zenélt.
Zárszóként annyit, hogy aki nem volt ott, az csak kukkintson bele a videókba, és már azon átsugárzik a fergeteges hangulat. És remélem, idén azokkal is találkozunk, akik tavaly decemberben nem voltak ott, hiszen készülünk a IV. városi gólyabálra!

KOVÁCS ZENKŐ BERNADETTE

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2014-01-18: Kovakő - diákmelléklet - :

Tízéves a háromszéki EMI

Tíz év sok és kevés is. Ha egy emberi élethez viszonyítjuk, akkor nem olyan sok, sőt, talán még kevésnek is tűnhet. Ha viszont az abban az évtizedben átvirrasztott éjszakákhoz vagy megőszült hajszálakhoz mérjük – akkor igenis, sok. Tízéves a háromszéki EMI abban az esztendőben, amelyben a 22. téli olimpiát és a 20. foci-világbajnokságot is szervezik, jómagam meg érettségizem: vagyis idén, 2014-ben.
2014-01-18: Kovakő - diákmelléklet - :

Kinek mesélnek az udvarterek?

Minden emlék származtatható, bár sokszor nem tudjuk, honnan is. Nehéz meghatározni, hogy miként váltunk azzá az emberré, akiknek a mai napon, ebben a pillanatban mondhatjuk magunkat. Kézdivásár­hely számos ilyen sorsfordító történést őriz az elhagyatott udvarte­reken a már mindennaposnak tűnő parki sétákon át.