Támogatják a diáktanácsokat

2014. január 18., szombat, Közélet

A Háromszéki Ifjúsági Tanács jogi hátteret biztosít a diáktanácsoknak a pályázáshoz, ezáltal is segíti őket, hogy programjaikat megvalósíthassák – közölte Oltean Csongor, a HÁRIT elnöke. A szervezet tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tizenötezer lej értékű pályázatot nyújtott be a megyei tanácshoz, amiből közel húsz diáktanács programját támogatná.
 

A megyei önkormányzat 2010-ben 50 ezer lejt, 2011-ben és 2012-ben 75 ezer lejt, 2013-ban 100 ezer lejt különített el az ifjúsági pályázatok számára, idén is a tavalyi szinten kívánja támogatni e szerveze­tek tevékenységét – tájékoztatott Grüman Róbert megyei tanácstag, az ifjúsági és sportbizottság elnöke, aki elmondta, tavaly hatvanan pályáztak az ifjúsági alapra, de közülük csak kettő diáktanács. Ennek oka, hogy a diáktanácsokban gyakran változik a vezetőség, nem rendelkeznek jogi személyiséggel és a diákoknak nincs tapasztalatuk a pályázatírásban – véli Tőkés Hunor, a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetsé­gének elnöke.
Oltean Csongor szerint fontos, hogy a fiatalok már az iskolában megismerjék a civil munkát, akik megszeretik az önkéntességet, minden bizonnyal később hasznos tagjai lesznek az ifjúsági szervezeteknek.
Újságírói kérdésre válaszolva az egyenruha beve­zetéséről az ifjúsági vezetők elmondták: jónak tartják az ötletet, mert jelenleg némelyek úgy öl­tözködnek, mintha nem iskolába, hanem diszkóba mennének, a ru­házat miatt sokszor nem lehet megkülönböztetni ki a tanár és ki a diák, másrészt sze­rintük az egyen­ruha vagy valamilyen egységes ruhadarab erősíti az adott iskolához tartozást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1787
szavazógép
2014-01-18: Közélet - Hecser László:

Folytatják az együttműködést a Diakóniával (Barót)

Barót tanácsának legutóbbi ülésén minden helyi képviselő támogatta azt a határozattervezetet, amely értelmében a város újabb esztendőre szerződést köt otthoni betegápolásra a Diakónia Keresztény Alapítvánnyal. Egyelőre elutasították az alapítvány kérését, hogy havi kétszáz lejjel emeljék a támogatást, ám ígérték, ha módjukban áll, növelik a jelenlegi 3500 lejes összeget.
 
2014-01-18: Közélet - Albert Levente:

A születés Koszta Ervin festményein

Alig akad olyan jelentős képzőművész, akit ne fog­lalkoztatott volna a genezis, a teremtés, a születés fogalma – kezdte tegnap esti megnyitóbeszédét Vetró András szobrászművész Koszta Ervin festészeti tárlatán.