Ifjúsági médiások erdélyi találkozójaAmit a sajtóról tudni kell

2014. február 22., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Rádiósok, újságírók, fotósok, tervezők, szárnyukat bontogató fiatalok: negyven jelentkezővel rajtolt tegnap Sepsiszentgyörgyön az Ifjúsági Médiások Erdélyi Találkozója, melyen ma több nyílt előadást és műhelyfoglalkozást tartanak.

10 órától újságszerkesztésről, műfajismeretről hallhatnak az érdeklődők Váry O. Péter, a Háromszék napilap munkatársa elő­adásában, majd Kön­czey Ele­mér grafikus, karikaturista, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudomány­egyetem tanára tart bemutatót arculatismeretről. Az előadásokon való részvétel ingyenes, a szervezők várnak minden érdeklődőt a Park Komplexum Di Stefano Termébe.
A nyílt előadásokat követően az Erdély tizennégy településéről összegyűlt fiatalok műhelyfoglalkozásokon bővíthetik ismereteiket: újságíróműhely Erdély András vezetésével, rádiósműhely, ahol a beszédtechnika és a stúdiógyakorlat kerül előtérbe Erdély Judit tanárnő és Grubisics Levente vezetésével, fotóriport-készítés Toró Attila, informatikai eszköztár a tervezésben, megjelenítésben Ür­mösi Levente Mihály közreműködésével. A műhelyeket követően a fiatalok kommunikációs és csapatépítő játékokon vesznek részt.
A rendezvény vasárnap délben ér véget kiértékeléssel, amikor bemutatják az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi önkéntesei által kezdeményezett Ifjúsági médiás mentorprogramot, és elválik, ki milyen tudásra tett szert a hétvégén, mit visz haza tarsolyában, Erdély különböző pontjaira: Ko­lozsvárra, Marosvá­sár­helyre, Szé­kelyudvarhelyre, Csík­sze­redába, Kézdivásárhelyre, és még sorolhatnánk.
Bálint Erzsébet

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 98
szavazógép
2014-02-22: Kovakő - diákmelléklet - :

Legyen mienk az emlékmű

Petíció petíció hátán – manapság szinte egymást érik a civil kezdeményezésű aláírásgyűjtő akciók, amelyek a felsőbb vezetők döntéseit bírálják. Ezúttal a legaktuálisabbról lesz szó: a napokban nyújtotta be a Vitézi Rend és a Civilek Háromszékért Szövetség azt az ezerkétszáz aláírással ellátott petíciót, amely a világháborús emlékmű restaurálását bírálta.
2014-02-22: Kovakő - diákmelléklet - :

Inkább tolom a szomszéd szekerét

Az utóbbi két év alatt az Osonó Színházműhely révén 17 országban volt alkalmam megfordulni, közel 120 településen. Régebb meggyőződésem volt: külföldre csak azért járok majd, hogy az ott szerzett tapasztalatot otthon kamatoztathassam, hogy hasznos lehessek környezetem számára. Kiszállásaink során viszont olyan embereket és szokásokat ismerhettem meg, amelyek rádöbbentettek arra, hogy otthonom nem a legtökéletesebb.