Mi, hol, mikor

2008. február 12., kedd, Mi, hol, mikor?
Kiállítás

A Székely Nemzeti Múzeumban szombaton 11 órakor Anthony Gall budapesti épí­tész és Gutman Szabolcs, Nagyszeben főépítésze megnyitja a Kós Károly ― egy európai építész című kiállítást.

Rádió

A Sepsi Rádióban a Rara Avis Egyesület ma 18 órakor kezdődő Magasles című ökológiai adásának tartalmából: meghívott Kelemen Ida aerobik-oktató, Pillanatképek a természetből, vetélkedő iskolásoknak, Zöld sarok a lakásban. Házigazda: Korodi Tünde.

Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata ma 18 órától a Kós Károly-, holnap 18 órától a kézdivásárhelyi diákbérleteseknek játssza a nagyteremben a John Steinbeck regényei alapján készült, George és Lennie című drámai játékot Barabás Olga rendezésében.

Jegyek a színház pénztárában kaphatók, nyitvatartási rendje: kedden, szerdán és csütörtökön 11―15, pénteken 11―13 óráig, valamint másfél órával az előadás kezdete előtt is. További információért forduljon a Tamási Áron Színház közönségszervező irodájához, telefon: 312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336. Színházjegyét a közönségszervezőktől telefonon is megrendelheti.

Hitvilág

A szentivánlaborfalvi―kézdivásárhelyi unitárius egyházközség hiterősítő hetet tart. Találkozó naponta 17 órától Kézdivásárhelyen, 19 órától Szentivánlaborfalván.

Küldöttgyűlés

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ pénteken 15 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében kiértékelő küldöttgyűlést tart, amelyen meghallgatja a hivatalban levő helyi önkormányzati képviselők beszámolóját. Az ülésen szavazati joggal részt vehet a városi szervezet minden tagja. A regisztrációhoz a tagsági könyv felmutatása szükséges. A beszámolók ma délutántól megtekinthetők a sepsiszentgyörgyi RMDSZ-szervezet honlapján bármelyik keresőprogramban, a sepsiszentgyörgyi RMDSZ címszót megadva.

Kék fény

Január végén értesítették a rétyi rendőröket, hogy a helyi református parókia udvaráról eltűnt egy húszméteres öntözőtömlő. A rendőrök a lopással B. Gábor (48) bitai lakost gyanúsítják, akinél megtalálták a tömlőt, és visszaadták a tulajdonosnak.

(Rendőrségi tájékoztató)

Közlekedés

Súlyos balesetek. Pénteken fél órával éjfél előtt a sepsiszentgyörgyi Kórház utcában egy ötvenéves helybeli lakos kocsijával az utcán lefelé haladva elvesztette uralmát a kormány felett, és villanyoszlopnak ütközött. A súlyosan sérült autóvezetőt Brassóba szállították széles körű kivizsgálásra. * Szombaton este a 13E országúton, Barátos és Cófalva között egy húszéves sepsiszentgyörgyi lakos, akinek nincs jogosítványa, és ráadásul ittas is volt, egy kanyarban árokba borult járművével. A balesetben az anyósülésen utazó 27 éves fiatalember súlyosan megsérült. Mindkét baleset körülményeit vizsgálják.

Hét végi krónika . A közlekedésrendészek hét végi balesetmegelőző akcióik során 125 esetben bírságoltak, a legtöbbször — negyvennégyszer — gyorshajtásért. Öt gyalogost büntettek szabálytalan átkelésért, öt-öt kerékpárost és fogatost, valamint szabálytalanul előzőt. Két személyt értek ittas vezetésen. Tíz jogosítványtól búcsúzhatott a tulajdonosa 90 napra, és négy forgalmit is bevontak műszaki hibáért. A fent említett két súlyos baleseten kívül volt öt koccanás is, amelyben csak anyagi kár keletkezett. A héten a közlekedésrendészek főként az ittas vezetőkre, a szabálytalankodó kerékpárosokra és fogatosokra, valamint a törvényes sebességet túllépőkre figyelnek. (Rendőrségi tájékoztató)

Kosárlabda

Hétfőn délelőtt elvesztette a férfi kosárlabda U21-es teremtorna nyitómérkőzését a sepsiszentgyörgyi Kós Károly ISK: 43—97-re (18—22, 12—22, 7—24, 6—29) kapott ki Brassótól. A csapatok: Kós Károly ISK: Baczó, Bartók, Bernád, Szép, Molnár, Berde, Samuilă, Tontsch, Moaşa, Forreiter, Fekete; Brassó: Ispas, Popescu, Paliciuc, Mihai, Zamfir, Barbu, Floundra. Megnyerték tegnapi második meccsüket a Váncsa-legények, akik nagyon küzdelmes összecsapáson 82—78 (22—22, 18—18, 27—19, 15—19) arányban győzték le Marosvásárhelyt. Az együttesek: Kós Károly ISK: Baczó, Bartók, Bernád, Szép, Molnár, Berde, Samuilă, Tontsch, Moaşa, Forreiter, Fekete; Marosvásárhely: Puşcaş, Moldovan, Stetca, Bíró, Fodor, Sikó, Szőlősi, Pătru. A viadal első napjának további eredményei: Marosvásárhely—Ploieşti 86—97, Brassó—Ploieşti 100—86. A torna mai mérkőzései: Brassó—Marosvásárhely (10 óra), Kós Károly ISK—Ploieşti (11.30 óra). A küzdelemsorozatnak Sepsiszentgyörgy új sportterme ad otthont.

Szávay előrejött a világranglistán

A párizsi döntős Szávay Ágnes egyesben a 20.-ról feljött a 18. helyre a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ez pályafutása eddigi legjobb eredménye. Szávay párosban változatlanul a 28. helyen áll. Az egyéni rangsort továbbra is a belga Justine Henin vezeti. Női világranglista: egyes: 1. (1.) Justine Henin (belga) 6555 pont, 2. (2.) Ana Ivanovic (szerb) 3827, 3. (3.) Szvetlana Kuznyecova (orosz) 3760... 18. (20.) Szávay Ágnes 1478; páros: 1. (1.) Cara Black (zimbabwei) és Liezel Huber (amerikai) 4810—4810 pont, 3. (3.) Katarina Srebotnik (szlovén) 3655... 28. (28.) Szávay Ágnes 1475.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1283
szavazógép
2008-02-11: Közélet - Szekeres Attila:

A hétvége hírei

Az MPP létjogosultsága
A Magyar Polgári Pártnak (MPP) és az RMDSZ-nek meg kellene egyeznie, hogy kölcsönösen elismerik egymás politikai létjogosultságát — ez egyik fő eleme annak a nyolcpontos együttműködési javaslatnak, amelyet Szász Jenő, az MPP elnöke az RMDSZ elé kíván terjeszteni. A dokumentum szerint a két szervezetnek meg kellene egyeznie abban is, hogy a tavaszi helyhatósági választásokon ott és akkor folytatnak egymással demokratikus versenyt, ahol és amikor az nem veszélyezteti a magyar képviseletet.
2008-02-12: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szentivánlaborfalvi
BENKŐ ISTVÁN
Mester
életének 48. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2008. február 13-án 15 órakor lesz a szentiványi szülői háztól a katolikus temetőben.
A gyászoló család
1158529