Grammy-díjak

2008. február 12., kedd, Magazin

Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert a Los Angelesben vasárnap este tartott 50. Grammy-gálán.

A díjkiosztón Amy Winehouse hat jelöléséből megkapta az év felvételéért, az év daláért, az év popalbumáért és popelőadójának, valamint az esztendő felfedezettjének járó ,,kis gramofont". Ennek ellenére az énekesnő nem vett részt a gálán a vízuma körüli korábbi huzavona miatt. A legtöbb, nyolc jelölést gyűjtő Kanye West saját kategóriájában nyert négy díjat. Herbie Hancocké az év albuma. A legjobb szöveges lemez díját a demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Barack Obama nyerte el. A legtöbb díjra esélyes két előadó már a televíziós közvetítés előtt megkezdte a trófeák gyűjtését. Kanye West a legjobb szóló rapteljesítményért, a legjobb rapalbumért, valamint duóban előadott rap-produkciókért (Commonnal, illetve T-Painnel közösen) kapott díjakat. Két díjat kapott Bruce Springsteen a rockkategóriában, Justin Timberlake a férfi popénekesek között és a dance kategóriában duplázott. Az ötszörös jelölt Foo Fightersé az év albuma és a legjobb hard rock teljesítményért járó díj. Ugyancsak két elismerés jutott a The White Stripes együttesnek. Pop kategóriában Robert Plant és Allison Klaus közös lemeze is Grammy-díjas. A rhythm and blues kategóriában az első nyertesek között van Alicia Keys, Prince, Chaka Khan és Mary J. Blige. A kortárs bluesalbum díját Eric Clapton és J. J. Cale közös lemeze nyerte. A dzsessz kategóriában két posztumusz díjat is kapott Michael Brecker. Rajta kívül Herbie Hancocknak jutott trófea a kortárs dzsesszalbumért. A country kategóriákban Carrie Underwood, Keith Urban, az Eagles együttes és Vince Gill nyert díjakat. Madonna The Confessions Tour című koncertfilmje az év hosszú videója lett, a rö­vidfilmek kategóriájában Johnny Cash klipje kapta a díjat.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 981
szavazógép
2008-02-12: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szentivánlaborfalvi
BENKŐ ISTVÁN
Mester
életének 48. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2008. február 13-án 15 órakor lesz a szentiványi szülői háztól a katolikus temetőben.
A gyászoló család
1158529
2008-02-12: Magazin - x:

A Vágy és vezeklés Londonban is a legjobb

Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, valamint a Vágy és vezeklés (Atonement) gyűjtötte be a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekintett legfőbb elismeréseit a vasárnap esti fényes londoni díjkiosztón.