Hangszerekkel a Váradi-napokon

2014. április 12., szombat, Közélet

Míg a díszteremben káposztával, tökkel, paprikával zenéltek, a fizikateremben legalább ötvenféle hangszert szólaltattak meg a diákok, a legkisebb füttytől a méteres didzseriduig, de még a tortaverseny ínyencségeit is zongora, hegedű, dob alakúra formálták tegnap a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolában.

  • Mindenki kipróbált néhány hangszert. Fotó: Szekeres Attila
    Mindenki kipróbált néhány hangszert. Fotó: Szekeres Attila

A IX. Váradi-napok főszereplője a zene volt, kicsik és nagyok a hangok, a különböző hangzások világában töltötték a délelőttöt, a meghívott előadók – Márk Attila, a Minestrone Band és a Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella gyermekkórusa – úgyszintén dalt vittek magukkal ajándékba. Bemutatták a diákok írásait és rajzait tartalmazó kilencedik Varázstollat, tartottak osztályhimnuszversenyt, karaokebajnokságot, fellépett az iskola kórusa, a lányok zumbáztak és délig több tucat hangszer készült különböző anyagokból. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1294
szavazógép
2014-04-12: Közélet - Bokor Gábor:

Nyomok Kovásznán

Zsúfolásig megtelt csütörtök este a kovásznai képtár a huszadik kiadásán túljutott Csoma-tárlat megnyitójára. A kiállítás anyagát 85 mű teszi ki, a 78 alkotó közül tizenketten Magyarországról hozták el műveiket. Idén is meghatározó a háromszéki és brassói művészek jelenléte.
 
2014-04-12: Közélet - :

Háromszáz előadás

Ma este a göteborgi (Svédország) magyar napok egyik rendezvényeként mutatja be a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Fazakas Misi rendezte, Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadását, amellyel a társulat az elmúlt napokban magyarországi és németországi iskolákban lépett fel.