Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2014. április 16., szerda, Mi, hol, mikor?

Húsvéti előkészületek
Tojásírás.
A sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány a Míves Házban ma és holnap 10–14 és 16–20 óráig, pénteken 10–20 óráig várja a gyerekeket és a felnőtteket tojásírásra.

* A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban pénteken 17 órától a kézdiszéki nők hagyományos tojásíráson (viasszal) vehetnek részt Haszmann Orsolya vezetésével, mely alkalomból a falumúzeumot is megtekintik. Részvételi szándékot Imre Me­linda kézdiszéki alelnöknél kell jelezni a 0745 406 120-as telefonszámon. * A kovásznai Városi Művelődési Házban csütörtökön 17 órától húsvéti készülődésre, hagyományos tojásírásra kerül sor Lázár Prezsmer Kinga és Konnát Rita vezetésével. Előzetes jelentkezés a 0766 356 752-es telefonszámon.
Termékvásár. A kézdivásárhelyi zöldségpiacon csütörtökön a Gosp Com Kft. húsvéti termékvásárt szervez.
A Zathureczky Berta Otthonban csütörtökön 10 órától a LAM Alapítvány támogatásával aktív időskori közösségi programot szerveznek; a kézműves-foglalkozást (húsvéti és tavaszi díszek készítése) 11 órától úrvacsorával egybekötött istentisztelet követi. Pénteken tojásfestéssel és kalácssütéssel készülnek az ünnepre. Vasárnap 15 órától katolikus szentmisén vehetnek részt a lakók.
Mesekunyhó. Ma Nagyajtán az erdővidéki nők Húsvétvárás a Mesekunyhóban címmel egész napos programot szerveznek gyerekeknek és felnőtteknek a református imateremben berendezett Mesekunyhóban. A programban: locsolóvers tanulása, mesemondás, húsvéti képeslap és dekoráció készítése, tojásírás, délután várlátogatás.
Meseklub. A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban holnap 15–16 óráig óvodásokat, 16–17 óráig I–IV. osztályosokat várnak a Meseklubba húsvéti üdvözlőlapok készítésére.

Húsvéti véradás és jótékonykodás
Véradási akcióra hívja a sepsiszentgyörgyi lakosokat a Máltai Ifjúság. A civil szervezetben tevékenykedő önkéntesek a véradás ellenében kapott ételjegyek egy részét a város hajléktalanjainak adományozzák a húsvéti készülődés és az ünnep jegyében. A sepsiszentgyörgyi vérközpont közreműködésével minden egészséges segíteni vágyót várnak ma 8 órától a Bánki Donát utcában.

Sokszínű Caritas
Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly utcai székhelyen ma 17 órától Bányász József a vidékfejlesztés mibenlétéről, a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekről és a környezettudatos életvitel fontosságáról beszél.

Könyvbemutató

B. Fülöp Erzsébet marosvásárhelyi színművész, egye­temi tanár A színházi hermeneutika alapjai: A Gesztus mint hermeneutikai tett című könyvét mutatják be Sepsi­szentgyörgyön, Szé­kely­­föld kulturális fővá­rosában csütörtökön 18 órától a Lábas Házban. A könyvet bemutatja Boros Kinga teatrológus, színházkritikus. Meghívott Dáné Károly, az Országos Tankönyv­kiadó vezetője és Pálffy Tibor, a Tamási Áron Színház művésze, akinek az Othello című előadásban nyújtott alakítását a szerző elemzi a kötetben.

Színház
A sepsiszentgyörgyi Ta­mási Áron Színház előadásában az új stúdióban ma 19 órától Andrzej Saram­­o­nowicz Tesztoszteron című előadását láthatják Zakariás Zalán rendezésében.

Zene
Az Árkosi Művelődési Központban ma 18 órától folytatódik a 7. Terra Sicu­lo­rum Nemzetközi Klasszikus­gitár-fesztivál. Az idei rendezvény legfontosabb újdonsága, hogy minden koncert előtt egy helybeli fiatal tehetséges diák lép színpadra. Ma Găcean Mária Hanna (Sebők Áron tanítványa) és Podhorszky Gábor  koncertezik. Az előadás előtt fél órával autóbusz indul Sepsiszentgyörgyről a Tamási Áron Színház elől.

Röviden
Kisebbségvédelem az Eu­rópai Unióban.
Baróton a Vá­rosi Művelődési Ház Bodosi Dániel Termében ma 18 órakor az RMDSZ Há­romszéki Területi Szerveze­tének meghívására Kisebb­ségvédelem az EU-ban – a többfordulós játszma állása címmel tart előadást Vincze Lóránt európai parlamenti képviselőjelölt, az RMDSZ külügyi titkára, a FUEN alelnöke.
Jogi szolgálat. Szerkesztő­ségünkben ma 13–15 óráig Ba­logh Klára jogtanácsos fo­gadja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
Áramszünet. Maksán, Eresz­tevényben és Sepsi­be­senyőn ma 8–10 óráig, holnap 14–16 óráig, Márkosfalván holnap 8–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
Néptáncoktatás a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban ma 16 órától kisiskolásoknak a Rügyecske néptánccsoporttal, 17 órától román népi táncokat lehet tanulni az Izvoraşul együttessel. Ok­tató: Rápolti István.
Mozgásművészet. A sepsi­szentgyörgyi Live-Art Ala­pítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma 18.30–19.30 óráig társaságitánc-tanfolyam, 19.30–20.30 óráig bo­dy-art – alakformáló mozgásforma hölgyeknek kezdő szinten.Telefon: 0722 233 774.
Torna. Az Ida Aerobic mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 8 órától aerobik, 9 órától nyugdíjastorna, 18 órától aerobik diákoknak Kelemen Szende vezetésével, 19 órától tánc­aerobik felnőtteknek. Tele­fon: 0722 243 234.
Hobbi cserebereklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Hobbi cserebereklubjába ma 16 órától várnak minden szenvedélyes gyűjtőt (bélyeg, képeslap, telefonkártya, kártyanaptár, söralátét, szalvéta stb.).
Elszakadt a fővezeték. Kedd délelőtt Kézdi­vá­sár­helyen a vízvezeték- és csatornahálózat bővítési munkálatai során elszakadt a fővezeték az Új utcában, és jelentősen szennyeződött az ivóvíz. A regionális vízszolgáltató munkásai azonnal elzárták az elosztóvezetékeket, de a csövekbe került szennyezett víznek a háztartási csapokon kellett távoznia a rendszerből. A megyei Gosp Com Rt. a kellemetlenségért a lakosság türelmét és megértését kéri, a nap folyamán kiküszöbölik a meghibásodást.

Nagy nyereményjáték - Utazzon velünk
A tegnapi sorshúzáson, amelyre a Sepsi Rádióban élő adásban került sor, az alábbi olvasóink nyertek:


• Utazási utalvány a Sun Travel utazási iroda felajánlásával 200 euró értékben: Barta Árpád (Sepsiszentgyörgy).
• Ötnapos félpanziós üdülés 2 személyre Hajdúszoboszlón a Deák Vendégház jóvoltából 850 lej értékben: Bagotai Viorica (Köpec).
• Wellness-hétvége 2 személyre a Lobogó Panzióban 400 lej értékben: Pásztori Tibor Endre (Zabola).
• Hosszú hétvége 2 személyre a hargitafürdői Bíró Panzióban 400 lej értékben: Tokos Bálint (Száldobos).
• Sorozat a Székely Könyvtár első tíz kötetéből 350 lej értékben: Séra Magdolna (Zoltán).
• Könyvcsomag a Koinónia Kiadó felajánlásával egyenként 100 lej értékben: Tricomserv Kft., Kulcsár Mária, Csorba Bernát és Toba László (Sepsiszentgyörgy), Pető Géza (Nagybacon) és Uzoni Áron (Bölön).
• Bútor a Largo Kft. felajánlásával 500 lej értékben: Briota Zsolt (Sepsiszentgyörgy).
• Nagyméretű szőnyeg a Nipodrom felajánlásával 400 lej értékben: Pál Mihály (Sepsiszentgyörgy).
• Husqvarna villanyfűnyíró a Saigon Kft. felajánlásával  360 lej értékben: Madaras István (Sepsiszentgyörgy).
• Hat havijegy a Live Art Táncstúdióba egyenként 80 lej értékben: Bölöni Károly, Pap Ilona és Dénes Mihály (Sepsiszentgyörgy), Takács Ilona (Kézdivásárhely), Vitályos Károly (Fotos) és Bogyó János (Kilyén).
• Kilenc egyhavi – gyermek, felnőtt, nyugdíjas – bérlet az Ida Aerobic felajánlásával egyenként 70 lej értékben: Réti Levente, Béni Erzsébet, Hajnal Dezső és a Doina Impex cég (Sepsiszentgyörgy), Balogh Péter (Fotos), Kala Margit (Kőröspatak), Portik Ida (Uzon), Albert Andor (Olasztelek), Kovács Klára (Köpec).
• Két darab, egyenként 400 lejes vásárlási utalvány a Kira-Diego felajánlásával: Nagy Béla (Árkos) és Pete Margit (Sepsiszentgyörgy).
• Tizenkét db 50 lejes vásárlási utalvány a Safety Broker felajánlásával: Modi Kft., Fekete Erzsébet, Tarcom Kft., Fehér Sándor, Molnár Kati és Jánó Albert (Sepsiszentgyörgy), Pinti István (Kézdiszentlélek), Hondrea Emese (Uzon), Veress Irén (Sepsibodok), id. Nagy Ignác (Olasztelek), Bálint András (Gidófalva), Pethe László (Sepsiillyefalva).
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2014-04-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, dédnagymama, anyós, anyatárs, rokon, a csernátoni születésű kovásznai
özv. ZÁGONI LAJOSNÉ FÜLÖP MATILD
életének 90., özvegységének 19. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2014. április 17-én 13 órakor lesz a kovásznai ravatalozóháztól.
Részvétfogadás 2014. április 16-án este 7 órától.
A gyászoló család
4274795
2014-04-16: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Nyugat tehetetlensége

Napról napra mélyül az ukrán válság: tegnap a kijevi hatalom harckocsikat vezényelt az ország keleti régióiba, ahol az elmúlt napokban oroszbarát szakadárok vették át a hatalmat.