Orvosi rendelőkSepsibodok és Lemhény pályázott

2014. április 24., csütörtök, Közélet

Két önkormányzat nyújtott be pályázatot a háromszéki megyeházára orvosi rendelője felújításának támogatására.

  • Lemhényben nyílászárókat cserélnek
    Lemhényben nyílászárókat cserélnek

A megyei tanács februári soros ülésén fogadta el a vidéki kultúrházak, sportbázisok és játszóterek tatarozási, javítási, illetve építési munkálatainak támogatása mellett újdonságként a rendelők felújítását célzó programot. A legfőbb kitétel, hogy a rendelő önkormányzati tulajdonban legyen. A megyeháza legfennebb a költségek felét állja, de nem többet, mint 10 000 lej. Tegnapig Sep­sibodok és Lemhény nyújtott be pályázatot – közölte a Kovászna Megyei Tanács sajtóirodája. A költségvetésben 80 000 lejt különítettek el a célra, ám Tamás Sándor tanácselnök közölte, amennyiben túljelentkezés lesz, megtalálják a módját a segítségnyújtásnak. Sepsi­bodo­kon már zajlanak a munkálatok. A nyílászárók cseréje, a lépcsőfeljáró cseréptetővel való ellátása, a pincelejárat felújítása után az épület mögötti garázs helyén zöld­övezetet kívánnak kialakítani. Az épület felső szintjének rendbetétele és vendégszobák kialakítása a jövő évi tervek között szerepel.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4569
szavazógép
2014-04-24: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

Pénz újabb gátakra
53 millió lejjel kiegészítette a környezetvédelmi tárca költségvetését tegnapi ülésén a kormány. A pénzből három Teleorman megyei folyó áradása által okozott károkat kell felszámolni sürgősségi eljárással.
2014-04-24: Közélet - Bokor Gábor:

Munkálkodnak a pákéi reformátusok

Jó ütemben halad a pákéi református templom felújítása: a cserepezés befejezés előtt áll, majd az esőcsatornák felszerelése következik.