Vége a képességvizsgának

2007. június 21., csütörtök, Közélet
Ma a választott tárggyal (történelem, illetve földrajz) véget ér a VIII. osztályosok kisérettségije. Kovászna megyében az első három vizsganapon nem történt rendellenesség, a diákok reggelente pontosan érkeztek, igazolványaik nem hiányoztak.

Három fogyatékkal élő tanuló speciális engedélyt kapott, hogy a válaszokat, illetve matematikából a megoldást tollba mondja az éppen soron lévő tantárgytól eltérő szakos tanárnak külön-külön teremben, két felügyelő jelenlétében. Az eredményeket vasárnap hirdetik ki, ugyanaznap lehet fellebbezni 16—20 óráig, a végleges eredményeket június 28-án teszik ismertté. (Fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 775
szavazógép
2007-06-21: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Agyondolgoztatnak a pénzintézetek

A fizetések magasak, de napi tíz-tizenkét órát kell húznia annak, aki a bankszakmában dolgozik, és mivel némelyik fiók már szombaton, sőt, vasárnap is nyitva tart, a törvény által előírt pihenőidőt egyszerűen lehetetlen betartani — közölte Silviu Crăciun munkaügyi főfelügyelő-helyettes, akit több bank és takarékpénztár szakszervezete keresett fel a panasszal.
2007-06-21: Közélet - x:

Milyen Székelyföldet akarunk?

A fenti címmel szervezett konzultációsorozat következő találkozóját ma délután 5 órakor Alsólemhényben, Dani László helyi gazda portáján tartják. Lukács Róbert lemhényi polgármester és a helyi gazdakör meghívására a faluba látogat Antal Árpád és Tamás Sándor háromszéki parlamenti képviselő, valamint Klárik László, a Vidékfejlesztési, Halászati és Kifizetési Ügynökség országos vezérigazgatója. A találkozóra a lemhényi gazdakör tagjait hívták meg. (Iochom)