Mi, hol, mikor?

2008. február 16., szombat, Mi, hol, mikor?
Színház
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata Paul Schönthan―Franz Schönt­han―Kellér Dezső A szabin nők elrablása című zenés bohózatát ma 18 órától szabadelőadáson mutatja be. Ren­dező: Keresztes Attila.
Színház
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata Paul Schönthan―Franz Schönt­han―Kellér Dezső A szabin nők elrablása című zenés bohózatát ma 18 órától szabadelőadáson mutatja be. Ren­dező: Keresztes Attila.
Tánc
A sepsiszentgyörgyi Három­szék Táncegyüttes hétfőn 19 órától a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében bemutatja a Fazekas Mihály klasszikus műve alapján készült Ludas Matyi című mesemusicalt. Ren­dező-koreográfus: No­vák Fe­renc. A helyek száma kor­láto­zott, érdeklődni a 0267/315 418-as telefonon lehet.
Kiállítás
A Székely Nemzeti Múze­umban ma 11 órakor Anthony Gall budapesti építész megnyitja a Kós Károly ― egy európai építész című kiállítást. A tárlat április 20-ig látogatható.

Törött széket eladok, limet, lomot megveszek, akár a néhai ócskás is lehetne, de nem, nem az, ő a hömpölygő coca cola-henger túlélőművésze, a megállni tilos tábláról ugyan nem ő csórta el a piros ikszet, az nem hasznosítható városvégi kulipintyójában, hol azért fűteni kell, enni kell, élni kell, s ő szorgalmasan gyűjt, közben feldöccint fél decit, ha épp akad, a város kelléke lett immáron ő, a Guberáló. (vop)
Küldöttgyűlés
Az RMDSZ kovásznai szer­vezete február 27-én 19 órától tartja a városi művelődési házban a kiértékelő küldöttgyűlést, amelyen a hivatalban levő önkormányzati képviselők beszámolnak tevékenységükről. Az ülésen szavazati joggal részt vehet a szervezet minden tagja, aki tagsági könyvvel igazolja magát.
Ügyeletes gyógyszertárak
Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8―12 és 16―20 óráig az 1918. De­cem­ber 1. úti Sensiblu (telefon: 0267/310 219), csütörtökig naponta 20―8 óráig a a Gri­gore Bălan tábornok úti Ado­nis (324 906) patika tart nyitva. Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka az Aranykígyó (361 550), hétfőtől éjszaka a Salix (364 974), Kovásznán szombaton 8―13 óráig a Farmacom, 8―12 óráig a Vipera, vasárnap 8―12 óráig a Vipera gyógyszertár szolgálatos.
Fogászati ügyelet
Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 és 14―16 óráig a DHD fogászat (Stadion utca 16., telefon: 351 069) teljesít sürgősségi szolgálatot.
Pályázat
Netkaláka néven a Yatko, NetCraft, Quantum Invest és Silihost webfejlesztő cég pályázatot hirdet erdélyi falvak, községek honlapjának megépítésére, működtetésére. A pályázatot az Erdélyi Kéz­míves Céh bonyolítja le. A cél: erdélyi magyarlakta falusi települések szakszerű honlapjának ingyenes megépítése, valamint állandó szak­mai segítségnyújtás annak továbbfejlesztésében, frissítésében, többnyelvű tartalmakkal való feltöltésében. A honlap kiépítésében aktív részvételt vállaló önkormányzatok, helyi nonprofit szervezetek, egyházi intézmények, helyi vállalkozók, oktatási intézmények, tanárok, tanítók vagy más magánszemélyek pályázhatnak. További, részletes információért vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel. Te­lefon: 0741 915 082, e-mail: ruralportal@gmail.com.
Kosárlabda
Ma, az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen ISK Alexandriát látja vendégül. A találkozóra a városi sportcsarnokban kerül sor 15 órától. A mérkőzés második félidejét 15.45 órától élőben közvetíti a Régió Rádió (Sepsiszéken a 88,7, Orbai- és Kézdiszéken a 107,2 és Erdővidéken a 90,5 MHz-es ultrarövid frekvencián). A meccs szünetében a Mikes Kelemen ISK, a Pro Regio Siculorum Egyesület és a Régió Rádió öt feliratozott zöld-fehér szurkolómezt, egy, a csapat tagjai által aláírt kosárlabdát és egy székely zászlót sorsol ki a közönség között a belépőjegy sorszáma alapján.
Futsal
Holnap 14 órától a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban rendezik meg a Spicom—Piskitelep B-osztályos teremfoci-mérkőzést. A hét végi forduló előtt a háromszéki csapat a tabella harmadik helyezettje 22 ponttal, Piskitelep negyedik 14 ponttal. Hajrá, fiúk!
Fashion 2008 Kupa
Ma és holnap jégkorongtornát rendeznek a kézdivásárhelyi műjégpályán az U12-es korcsoportos gyerekek számára. A következő csapatok vesznek részt: Csíkszeredai Sportclub, Gyergyószentmiklósi Progym Junior, Szabadkai Újvidék, Karcfalvi HC, Gyergyóremetei Progym, Balánbányai HC, Kézdivásárhely, Csíkmadaras—Csíkdánfalva, Gyergyócso­ma­falvi Délhegy, Csíkszentdomokosi HC.
Székely Városok Kupája
Február 16—17-én a kézdivásárhelyi sportcsarnok ad otthont a Székely Városok Kupája nevet viselő minifoci­tornának. A résztvevők Székelyföld nyolc városából: Csík­szeredából, Sepsiszentgyörgyről, Tusnádról, Székely­udvarhely­ről, Székelykeresztúrról, Gyergyószent­miklós­ról, Barótról és Kézdivásárhelyről érkeznek a nagy meg­mérettetésre.
Amatőr verseny
Holnap 10 órától a nagybaconi Súgó Sportegyesület asztalitenisz-versenyt szervez a település iskolájának torna­termében. Szeretettel elvárják az erdővidéki felnőtt amatőr asztaliteniszezőket, de szívesen látják a megye bármely sar­kából érkező sportbarátokat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1081
szavazógép
2008-02-15: Közélet - Iochom István:

Térfigyelő kamerák Bereckben

Kézdiszéken egyelőre csak Gábor Áron szülőfalujában szereltek fel térfigyelő kamerákat. A főtér villanyoszlopairól nyolc kamera négyszáz méteres körzetet folyamatosan ,,belát".
2008-02-16: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a kézdiszászfalusi
özv. HELLA IGNÁCNÉ
BABOS MARGIT
életének 90. évében hosszas betegség után 2008. február 15-én elhunyt.
Temetése 2008. február 18-án, hétfőn 11 órakor lesz a kézdiszászfalusi templomból.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
7250684