Átadás előtt Lemhény csatornahálózata

2014. május 22., csütörtök, Faluvilág

Ebben a hónapban átadják Lemhény szennyvízcsatorna-hálózatát és az ülepítőállomást is – tudtuk meg Lukács Róbert polgármestertől.

Nemrég villanyáramot vezettek az ülepítő- és átemelő-állomáshoz. Jelenleg a berendezés beüzemeltetése zajlik, és a hivatalos átadást követően, júniusban megkezdődhet a porták csatlakoztatása a szennyvízhálózatra. A polgármester abban reménykedik, a vidékfejlesztési minisztérium átutalja a szükséges pénzt, hogy ki tudják fizetni a munkálatokat. Eddigi tartozásuk meghaladja az 500 ezer lejt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4381
szavazógép
2014-05-22: Faluvilág - :

Önkéntesek Kálnokon (Reformátusokról nem csak reformátusoknak)

Mozdulj, segíts, szeress! mottóval rajtoltak idén is a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009-ben szervezte meg első alkalommal a református önkéntesnapokat, amelyek azóta látványosan fejlődtek.
 
2014-05-22: Család - Incze Ibolya:

Óvodások mesealkotó versenye (Csöppnyi családkalandok)

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok címmel hirdetett a család évéhez igazodó mesealkotási és -illusztrálási versenyt óvodásoknak, melyre 31 magyar, valamint 8 román csoport jelentkezett Kovászna és Hargita megyéből. A rendezvénynek otthont adó napközi nem pályázhatott, ők versenyen kívül alkották meg meséiket, és láthatóak házi kiállításon, füzetben.