Egészségközelben

2014. május 26., hétfő, Közélet

Kevesen érdeklődtek a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hét végi sepsiszentgyörgyi egészségkiállítása iránt, ahol új orvosi eljárásokat, az egészségügyben használt műszaki technológiákat, termékeket, szolgáltatásokat mutattak be orvosok, forgalmazók, a testi és lelki egészség megőrzését népszerűsítő szakemberek.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Ortopédiai, fogászati, egészségfelmérő vizsgálatokat, eljárásokat lehetett kipróbálni, megillatolni az aromaterápia megannyi termékét, a helyszínen tartózkodó szakemberek pedig tájékoztattak többek között a fajdalomcsillapító szalagokról, a hallókészülékek legújabb változatairól, segédeszközökről, a fájdalom nélküli fogfehérítésről, a vízlágyítás házi technológiájáról. A Székely Mikó Kollégium alagsori díszterme nem bizonyult a legjobb választásnak, a két nap alatt alig néhány tucatnyian tértek be az egészségmustrára. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2014-05-26: Közélet - Váry O. Péter:

Jónás Tamás arcai

Ha valaki bevallja, sőt: kijelenti, „mindaz, amit csinálok, az bohóckodás”, innen kezdvést hiteltelen figurává válik. Általában. Vagy lehet, épp az ellenkezője igaz? Mert aki nem bevallja, és ki sem jelenti, de úgy tesz, mintha, az talán rosszabb annál, aki bevallja, kijelenti, és még büszke is rá.
2014-05-26: Közélet - :

Zalánpatak régen és ma

Egy település, mely újjászülethet, melynek száz lakója közül húsz külföldön dolgozik, melyet kiöregedés fenyeget, ahol már a tizenhetedik században üveghámor működött, ahol a szénégetés, erdő, földművelés, turizmus együtt alkot faluképet, ahol 1990-ig állandó zenekar játszott.