Támogatás a kézdivásárhelyi kórháznak

2014. június 13., péntek, Közélet

Ötvenezer eurót adományozott a kézdivásárhelyi kórháznak az osztrák Holz­industrie Schweighofer, az összegből az egészségügyi intézmény ipari mosógépet és laboratóriumi biokémiai robotot vásárolt.

  • Kelemen András és Gerald Schweighofer                    A szerző felvétele
    Kelemen András és Gerald Schweighofer A szerző felvétele

Tegnap délelőtt Gerald Schweighofer cégtulajdonos és legközelebbi munkatársai első alkalommal látogatták meg a kórházat. Dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvos, főigazgató vetített képes előadáson mutatta be az általa vezetett intézményt és az utóbbi években elvégzett munkálatokat. Ezt követően Gerald Schwieghofer megtekintette az általa adományozott pénzből vásárolt két gépet, valamint a komputertomográf-termet. Elmondta: családja harminc évvel ezelőtt úgy döntött, hogy elsődlegesen az egészségügyet támogatja, és a kézdivásárhelyi kórház továbbra is számíthat a segítségére. Cége évente egymillió eurót adományoz szociális célokra – mondotta.     (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1776
szavazógép
2014-06-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Jóváhagyás a hőerőműre (Rétyi fűrésztelep)

Hétfőig még véleményezhető a megyei környezetvédelmi hivatal által kibocsátott, a rétyi fűrészüzem biomassza-erőművére vonatkozó jóváhagyás. A húszoldalas tervezetet egy hete tette közzé honlapján az intézmény.
 
2014-06-13: Közélet - :

Táblaháború

Tegnap új tábla került a Kovászna Megyei Tanács székhelyére: Palat administrativ – Megyeháza.