Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pályázat

2014. június 21., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Miként érzékelte a kovásznai trikolórbotrányt egy helyi magyar diáklány, milyen lehet a fogyatékkal élők szerelmi élete, mi vár ránk a falon túl, Sepsiszentgyörgy cigánytelepén, az Őrkőn, van-e remény a család nélkül, gyermekotthonban nevelkedett fiatalok számára, miként él és alkot Székelyföld kulturális fővárosában egy Moldova Köztársaságból érkezett festőművész – egyebek mellett ezeket a kérdéseket taglalták azok a fiatalok, akik a gróf Kálnoky Borisz által lapunkkal partnerségben meghirdetett riportpályázatra küldték be írásaikat. A Kovakő e havi számában a díjazott munkákból közlünk. A pályázaton első díjat nyert Kali Ágnes, másodikat Rosu Kriszta, harmadikat Simon Gabriella. Legjobb témaválasztásért különdíjban részesült Bede Kincső és Makkai Fanni, utóbbi a Háromszék különdíját is kiérdemelte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1130
szavazógép
2014-06-21: Kiscimbora - :

M. Reinhart Erzsébet: Poroszkálás hazafelé Apával

Előfordul, hogy egy-egy hosszabb nyári nap után elfáradunk. Ez történt Orsikával is, valahányszor Apa és ő Nagy­apá­éktól hazafelé tartottak. Orsika talán a langyos levegőben rezgő virágok bódító illatától teljesen elbágyadt, és összeakadt a lába. Botladozva és restelkedve bár, de odaállt Apa elé, és felnézett rá.
2014-06-21: Kovakő - diákmelléklet - Kali Ágnes:

Ando drom

Hám nélküli vadság, fakó kapuboltok, tétova sárra fagyott jeges utcák, őszinte ösztönök. Határtalan bizalom az érkezők felé, kíváncsiság. Itt cigányok laknak. A templom tiszta. Egy hófehér mentsvár a rothadó környezetben. Bent zsongás és zsibongás, „Szűz Mária, segélj minket”, de a gyerekek hangjában számonkérés helyett öröm van. Itt nincs csend, és az idő is másképp működik.