1—3 Futsal, B-osztálySpicom—Marosvásárhely 3—7

2008. február 25., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, városi sportcsarnok. Nézőszám: közel 600. Vezették: Gabriel Gherman és Mihai Ene (mindketten Bukarestből). Spicom: Buceleanu — Bokor, Kulcsár, Bocz, Bende — Nagy, Suciu, Mánya, Farkas, Zsigmond, Bujdosó.

Marosvásárhelyi City’US: Vaida — Muntean, Nuno Miguel, Paulo Ferreira, Paulo Faria — Carlos Ferreira, Rus, Almăşan, Szombathi, Ţipău, Popa, Novac. Edző: Artur Melo. Gólszerzők: Farkas (14., 30.), Bende (35.), illetve Nuno Miguel (1., 15., 37., 39.), Paulo Ferreira (4.), Paulo Faria (38., 40.). Szöglet: 12—4. Szabálytalanság: 9—7. 10 méteres: 1/0—0. Sárga lap: Buceleanu (37.), valamint Nuno Miguel (38.).

Mi kezdtünk, de azonnal el is vesztettük a labdát, és a vendégek ellentámadásból gólt lőttek. Csupán 20 másodperc telt el a mérkőzésből... A továbbiakban is a marosi csapat volt a jobb, és a 4. percben újabb gólt kaptunk. Az első félidő közepéig kellett várni, amíg megszületett az első hazai helyzet, ekkor Mánya jeleskedett. Kevéssel később hálóőrünk szabálytalankodott a hatméteresen beül, a büntetőt viszont Paulo Faria elpuskázta. Akárcsak a fociban, a futsalban is megbosszulják magukat helyzetek: a kihagyott marosi büntető után Farkas betalált a remekül védő Vaida kapujába. A gólnak nem örvendhettünk sokáig, hiszen egy perccel később Nuno Miguel egymaga kicselezte a teljes szentgyörgyi csapatot, és harmadszorra is bevette Buceleanu kapuját. A második félidőben fordulni látszott a kocka, s a szentgyörgyiek teljes erőbedobással ostromolták a marosiak kapuját. Ezalatt a vendégek csak védekeztek, és az ellentámadásokra alapoztak. Suciu, Bokor és Bende távoli lövését parádésan védte Vaida, de a 30. percben Farkas újra gólt lőtt. Öt perccel később Bende egyenlített, és felcsillant a győzelem reménye. A hajrában a marosi csapat két ellentámadásból újra két gólt szerzett, ami a kegyelemdöfést jelentette csapatunknak. Az utolsó percben öt mezőnyjátékossal próbáltuk menteni a menthetőt, de újabb két gólt kaptunk. Leiskoláztatott a négy portugált is felvonultató marosvásárhelyi City’US, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy szombati ellenfeleink jobbak voltak, mint mi. A vereség ellenére gratulálhatunk játékosainknak, akik még így is derekasan helytálltak. A 15. forduló mérkőzései: Marosvásárhely—Piskitelep, Déva—Spicom, Gyergyószentmiklós—Craiova.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2008-02-25: Sport - Áros Károly:

Lukács Arnold bronzérmes (Cselgáncs)

Nagybányán rendezték meg a hét végén az U17-es korosztály országos csapatbajnokságát, melyen Veres László, a Nagy Mózes Sportklub tanára két dzsudokával képviselte klubját, egyesületét.
2008-02-25: Sport - Áros Károly:

Hatodik az NMSK (Asztalitenisz)

Konstancán rendezték meg a hét végén az újonc asztaliteniszezők országos csapatbajnokságát. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub egy fiú- és egy leánycsapattal vett részt.