Kakas Zoltán fotókiállítása Bikfalván

2008. február 26., kedd, Közélet

Kakas Zoltán sepsiszentgyörgyi néprajzos több háromszéki településen bemutatott, Megtartó szülőföld című etnofotó-kiállítása nyílt meg szombaton délelőtt a bikfalvi Téglás-panzióban.

,,Azt szerettem volna megmutatni, hogy valamiért érdemes itt, a Székelyföldön élni" — fogalmazott a fotós, hozzátéve, hogy negyven felvételén olyan, ,,kard élén táncoló népszokásokat" lehet látni, amelyek maholnap el is tűnhetnek. Kakas Zoltán szerint a népszokásoknak turisztikai vonzatuk is van, miközben némely felvillantott ,,aprósága" komoly mitológiai háttérrel rendelkezik. Szabó Tibor, a Téglás-panzió tulajdonosa elmondta: ez az első tárlat, amelynek a vendégház otthont ad, de a továbbiakban több hasonló kiállításuk lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 763
szavazógép
2008-02-26: Közélet - Farcádi Botond:

Környezetbarát hulladéktároló

Kezdik felvásárolni a tulajdonosoktól a Lécfalva és Maksa közötti 15,7 hektáros területet, ahová a környezetbarát hulladéktárolót tervezik. A megyei tanács jóváhagyta az adásvételi szerződések megkötését. A tulajdonosok hektáronként 8000 lejt kapnak.
2008-02-26: Világfigyelő - x:

Sólyom László a kommunizmus pusztításairól

Akkor tudjuk igazán megérteni a kommunizmussal összefüggő pusztítást és gyászolni áldozatait, ha az eseményeket számunkra közelebbi személyes és történeti összefüggésekbe helyezzük ― mondta Sólyom László köztársasági elnök tegnap a baranyai megyeszékhelyen.