Nagy a lemaradás

2008. február 28., csütörtök, Közélet

A lakosság egyharmadának nincs vezetékes vize és csatornája ― közölte tegnap Korodi Attila. A környezetvédelmi miniszter hangsúlyozta, jelentős összegeket kell arra fordítania, hogy felszámolják e területen a lemaradást a többi európai uniós tagállamhoz képest.

Korodi elmondta, hogy 47 város, közöttük Bukarest, előzetes tisztítás nélkül juttatja a folyókba a szennyvizet, és az országban lévő 1310 víztisztító 63,4 százaléka nem működik kielégítően. A probléma megoldására Romániának 9,5 milliárd eurót kellene befektetnie 2018-ig az infrastruktúrába.

A Borbély László közmunkálatügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentették, a szennyvíz- és a hulladékgazdálkodás fejlesztését uniós pénzekből támogató, 36,60 millió eurós befektetési program indul Romániában. A két minisztérium által közösen elindított, 50 000 lakos alatti települések szeméttelepeinek, valamint szennyvíztisztító hálózatának fejlesztését támogató programban mind a nyolc fejlesztési régió részt vesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2008-02-28: Közélet - Iochom István:

Előválasztások Felső-Háromszéken

Lapunkban már ismertettük a kézdivásárhelyi, gelencei és kézdialmási előválasztásokra jelentkezők névsorát, ezúttal a többi kézdiszéki község előválasztási számadatait összesítettük.
2008-02-28: Közélet - Farkas Réka:

Ki robbantott? (magyar tettest keres Străchinaru)

Az 1984-es sepsiszentgyörgyi szoborrobbantás ügyében interpellál Petre Străchinaru demokrata képviselő. Cristian David belügyminisztertől kéri, vizsgálják ki újra Mihai Viteazul főtéri szobra robbantásának körülményeit.