Úterősítés Sugásfürdő felé

2014. november 22., szombat, Közélet

Alig pár napja elfogadott határozatot módosított tegnapi rendkívüli ülésén a sepsiszentgyörgyi tanács.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A Sugásfürdő felé vezető út vízmosás miatt meggyengült partjának megerősítéséről van szó, amelynek költségei elég jelentős mértékben, 100 653-ról 88 609 euróra csökkentek, mert időközben kiderült, hogy a munkaszervezési kiadásokat nem lehet ebből a keretből fedezni, és az is, hogy az út alátámasztására szolgáló kőfalat nem teljes, 150 méteres hosszában kell újjáépíteni, húsz méteren viszonylag új és ép a medererősítés, ott elegendő javítani. Sztakics Éva alpolgármester reményei szerint ez a munkálatokat is felgyorsítja, és már idén sikerül befejezni a marterősítést. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2014-11-22: Közélet - Fekete Réka:

Ezeket gondolom, nem félek (Muszka Sándor új verseskötete)

Balladai tömörségű, sötét hangulatú, pesszimista, keserédes, groteszk, ironikus, abszurd versek egy életérzés-könyvben – így jellemezte Szonda Szabolcs, a megyei könyvtár igazgatója Muszka Sándor kézdivásárhelyi származású költő szerda este Sepsiszentgyörgyön bemutatott új kötetét. A Magányos nőknek, bukott fiúknak című, az Evilági együttes cédémellékletével ellátott kötet a szerző ötödik versgyűjteménye, amelyet Nagy Koppány Zsolt szerkesztésében a budapesti Orpheusz Kiadó jelentetett meg.
 
2014-11-22: Közélet - :

Halálos közúti baleset

Csütörtökön 14 óra előtt tíz perccel a 11-es országúton, az albisi és a dálnoki letérő között halálos közúti baleset történt.