Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hilibi iskolaA gyermekeket félti a főtanfelügyelő

2015. február 5., csütörtök, Faluvilág

A tíznél kisebb létszámú, összevont osztályokban nem lehet minőségi oktatást végezni – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Keresztély Irma megyei főtanfelügyelő, aki szerint a gyermekek érdekeivel ellentétes a kis falusi iskolák fenntartása.

Az előkészítő osztályban a tanóra nem 50, hanem 45 percig tart, és egy hatéves gyermeknek állandó felügyeletre, irányításra van szüksége, nem elég neki az óra elején kiadni a feladatot, mert nem képes önállóan dolgozni, amíg a tanítónő a nagyobbakkal foglalkozik – érvelt.
A főtanfelügyelő a hilibi iskola bezárása körül kitört vita kapcsán leszögezte: nem kívánnak beleszólni az intézményt fenntartó ozsdolai önkormányzat döntésébe, amúgy is elég nagy a nyomás a testületen minden irányból. Személyes véleménye, hogy az összevont osztályban az előkészítős gyermekek nem kapják meg azt az alapot, ami a szülők és pedagógusok elvárása is az oktatástól. A diákok jövője, érvényesülési lehetőségei szempontjából a főtanfelügyelő jobbnak látja, ha a  kis falvak kisiskolásait az iskolabusszal beviszik a nagyobb közösségbe, ahol ki-ki a korának megfelelő osztályban tanulhat. Az összevont osztály a gyermekek ellen, nem értük dolgozik – hangsúlyozta –, és a gyermekek javát kell nézni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2015-02-05: Faluvilág - Iochom István:

Hálaadás Esztelneken

Gyertyaszentelő Boldog­asszony napján, február 2-án második alkalommal ünnepelték meg az esztelneki ferences templomban a megszentelt élet világnapját a régiónkban élő, dolgozó és imádkozó szerzetes nővérekkel. Közösen adtak hálát a hivatás nagy ajándékáért, erőt és kegyelmet kérve annak további megéléséhez, a szerzetesek táborának növeléséhez.
2015-02-05: Faluvilág - :

Háromszéki kalauz (Ozsdola – Bereck – 28.)

Hilib határából kőeszközök és kőbalták kerültek elő. Nevéhez fűződik a hilibi pénzlelet is. Határában, mint kuriózumot, keressük fel a legendás Szarvaskőt. Templomának védőszentje Keresztelő Szent János. Az asszonyok a rózsabogyólekvár mesterei.