Tiltakozik a jogvédő szolgálat

2015. április 2., csütörtök, Belföld

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat Háromszéki Szervezete legutóbbi hírlevelében a nemzetközi közvélemény figyelmét is felhívja arra, hogy a 2015–2020-as közrendvédelmi és közbiztonsági stratégia – amelynek tervezetét nemrég bocsátotta közvitára a belügyminisztérium – a közbiztonsági veszélyforrások közé sorolná az etnikai autonómia követelését.

Az RMDSZ parlamenti csoportja nyilatkozatában nemcsak jogsértőnek és az európai értékekkel összeegyeztethetetlennek, de kockázatosnak és veszélyesnek is tartja, hogy a belügyi dokumentum ugyanabban a mondatban említi az autonómiát, a közösségi jogokat és a közbiztonságot. A jogvédő szolgálat hírlevelében arra is kitért, hogy kisgyermeket érintő súlyos diszkriminációs eset történt a nagyváradi kórház sürgősségi osztályán. A kislány apja az újságíróknak elmondta: a nagyváradi gyermekkórház sürgősségi osztályán egy órája várakozó négyéves beteg gyermekét próbálta megnyugtatni, amikor az orvos rászólt, hogy ne beszéljenek magyarul.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2015-04-02: Közélet - :

Utcazene a városnapokon (Szent György Napok)

Őszről tavaszra, szeptemberről májusra teszik át a sepsiszentgyörgyi utcazene-fesztivált, így a városünnep újabb színekkel, illetve hangzásokkal gazdagodik. A vásári hétvégén (május 1–3. között) naponta három helyen – a Mikó Imre-szobornál, a Gödri Ferenc utca sarkán és a helyi adóhivatal (a tükörpalota) előtt – összesen tíz hazai és magyarországi zenekar lép fel az erdélyi rendezvényszervező iroda (ERSZI) szervezésében.
2015-04-02: Belföld - :

Regionális gazdasági diszkrimináció

Az Erdélyi Magyar Néppárt tegnap közleményben reagált az Adó- és Pénzügyi Hivatal azon gyakorlatára, mellyel megpróbálják ellehetetleníteni a vállalkozókat aránytalanul súlyos büntetéseket alkalmazva.