Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyar Olimpiai AkadémiaAz 51. vándorgyűlés

2008. március 27., csütörtök, Sport

Tapolca ad otthont a Magyar Olimpiai Akadémia 51. vándorgyűlésének március 29-én és 30-án, melyre lapunk sportrovatvezetője is meghívott.

A gyűlésen Aján Tamás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és a MOA elnöke Peking és az olimpia, illetve Fá­bián László olimpiai aranyérmes Olimpia a bajnok szemével címmel tart előadást. Az 1956-ban Melbourne-ben rendezett olimpia világpolitikai jelentőségére Nádori László professzor, az egykori csapatvezető emlékezik. Az évek óta Tapolcán élő Nádori professzor egyébként életmű-kiállításon mutatja be gazdag gyűjteményét. Nem maradnak el a szokásos könyvbemutatók, az interjúk az olimpia bajnokaival, résztvevőivel. A vándorgyűlés második napján a résztvevők a tapolcai temetőben megkoszorúzzák Csermák József kalapácsvető olimpiai bajnok sírját, tisztelegnek a Panteon emlékfalánál, a trianoni emlékműnél, majd ellátogatnak a Tavasbarlangba.

A vándorgyűlés iránt nagy az érdeklődés, többek között nyolc olimpiai bajnok jelezte részvételét.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1695
szavazógép
2008-03-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Szentgyörgyi rajt (Motokrossz)

A hét végén Sepsiszentgyörgyön startol a kilencfutamos országos motokrosszbajnokság, amelynek utolsó versenyét októberben rendezik meg a Lugos melletti Făgeten. A március 30-i kétkerekes viadalnak kilenc háromszéki résztvevője is lesz.
2008-03-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Harmadik a Spicom (Futsal, B-osztály)

A hét végi vereség ellenére szentgyörgyi teremfutballcsapatunk továbbra is harmadik a B-osztály második csoportjának rangsorában. A 18. forduló eredményei: Craiova—Marosvásárhely 3—0 (játék nélkül), Gyergyószentmiklós—Déva 7—6, Piskitelep—Spicom 5—3.