Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erősödik a magyarellenesség

2008. március 27., csütörtök, Közélet

Tőkés és Pöttering. Bejegyzés az elnöki kabinet vendégkönyvébe

Romániában a régi rendszer erői tovább folytatják a magyarellenes hangulatkeltést, a nacionalizmus a választási évre való tekintettel újból felerősödőben van — hangoztatta Tőkés László EP-képviselő azon a megbeszélésen, amelyet tegnap Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Parlament elnökével folytatott.

A találkozó elején Pöttering elnök elismerését fejezte ki Tőkés László 1989 decemberében betöltött szerepe kapcsán, és mint történelmi személyiséget örömmel üdvözölte az EP képviselői között. A megbeszélésen Tőkés dokumentumcsomagot adott át, amely egyebek mellett tartalmazta a Keresztény Európát rendezvénysorozatról szóló kezdeményezést, a kommunista múlttal való szembenézés dokumentumait, valamint a romániai magyarság helyzetével kapcsolatos állásfoglalásokat.

A tárgyaláson egyetértés mutatkozott abban, hogy folytatni kell a kommunizmus bűneit tudatosító európai kezdeményezéseket, valamint arról, hogy az egységesülő Európának vállalnia kell keresztény értékeken alapuló identitását. A történelmi egyházakat be kell vonni az unió megerősítésének folyamatába. Tőkés felhívta a figyelmet arra is, hogy a választási évben újból felerősödött a magyarellenesség. Érthetetlen az erdélyi magyarság autonómiatörekvéseivel szembeni romániai visszautasítás, hiszen a közösségi önrendelkezés elfogadott gyakorlat Európában, másfelől a magyar autonómia Románia területi épségét nem veszélyezteti — fejtette ki Tőkés.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1900
szavazógép
2008-03-27: Sport - x:

Labdarúgás, megyei bajnokság

Már csak három pont
Megtorpant az éllovas Kilyén, már csak három pont az előnye ott, a rangsor élén. Még két ilyen forduló, és teljesen nyílt lesz az elsőségért menő küzdelem. A középmezőnyben nagy a mozgolódás, de egyelőre egyik csapat sem tud tartós sikersorozatot kiharcolni, a sorozatos keresztbeverések nem eredményezhetnek dobogós helyezést.
2008-03-27: Közélet - Váry O. Péter:

Felújítják a Csíki utcát

A tervezetthez képest bő egyhetes késéssel elkezdődött a sepsiszentgyörgyi Csíki utca felújítása, tegnap már a régi, kockaköves útburkolatot szedték fel. Papírforma szerint a négy szakaszban elképzelt javításnak egy év alatt be kellene fejeződnie, ámbár ha a munkálat elkezdése már csúszott, nem alaptalan feltételezni, hogy befejezése is jócskán határidő utánra tolódik ki.