Diplomásokat toboroznak

2015. június 11., csütörtök, Közélet

Kereskedelem, fémfeldolgozás és textilipar mellett szállítás, biztosítás, kertészet, informatikai szolgáltatások, orvosi eszközök forgalmazása terén meghirdetett állásokra pályázhatnak a pénteki sepsiszentgyörgyi állásbörzén az érdeklődők.

A szervező megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal, illetve a háromszéki kereskedelmi és iparkamara felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalokat vár a Park komplexumba, az álláskeresők 11 órától pásztázhatják a kínálatot. Közel húsz vállalkozás jelezte, mintegy félszáz új munkatársat toborozna. (ndi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1452
szavazógép
2015-06-11: Közélet - :

Tüntetnek a liberálisok

A prefektúra előtt szervezett tüntetésre toborozza híveit pénteken 12 órára a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi szervezete, a bizalmatlansági indítvány parlamenti vitájával egy időben kívánnak Sepsiszentgyörgyön is szót emelni a Ponta-kormány menesztése mellett.
2015-06-11: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Keresztvár a Piliske lábánál

Amikor a történelmi Magyarország hatvannégy vármegyéjét megalakították, ezt a települést is, a szomszédos Bodolával együtt Háromszék vármegyéhez csatolták. Régi magyar eredetű neve Nyén. Ezt az 1361-ben bejegyzett Leefaluval egyeztetik, amely 1403-ban Nyién néven jelent meg, és az egykori királyi Fehér megye Hidvégi járásához tartozott.