Băsescu védelmébe vette Pontát

2015. július 4., szombat, Belföld

Erőltetett és túlzó Victor Ponta miniszterelnököt összeférhetetlenséggel vádolni – nyilatkozta Traian Băsescu a Gândul live-on. A volt államelnök szerint a vád „nem állná meg a helyét bíróság előtt”, őt pedig „aggasztja, milyen könnyen meg lehet buktatni egy kormányt”.

„Csak az jelent most nehézséget, hogy a parlament nem hagyta jóvá Ponta mentelmi jogának felfüggesztését. Ha miniszterelnök lettem volna, amikor ezt a vádat felhozzák, benyújtottam volna  lemondásomat. Azt hiszem, itt a karrierje, a pártja és a kormány hitelessége szempontjából hibát követett el” – mondta Traian Băsescu. A volt államfő azonban nem sokáig védte Pontát, kijeletette ugyanis, hogy a miniszterelnök azért műttette magát az Európai Unió határain kívül, „mert bármelyik pillanatban elfogatóparanccsal vihették volna a korrupcióellenes ügyészségre”. „Úgy vélem, Victor Ponta el fogja veszíteni kormányát, ha pedig ellene komoly vádak születnek, azok nem összeférhetetlenségről szólnak majd, hanem például a KazMunaiGazról vagy a CFR teherszállító ágazatának privatizációjáról, de semmiképp nem összeférhetetlenségről” – állította Băsescu.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2015-07-04: Belföld - :

Vannak-e még Debreczeni Hajnalkák?

Pereli a közszolgálati rádiót az Átlátszó Erdély tényfeltáró portál, miután az Országos Rádiótársaság nem adja ki a szerkesztők listáját, mert az szerintük személyes adat. Az Átlátszó Erdély azért kéri a szerkesztők névsorát, mert arra kíváncsi, vannak-e még Debreczeni Hajnalkák a közszolgálati rádió magyar szerkesztőségeiben?
2015-07-04: Belföld - :

Vádemelés futószalagon

Vádat emeltek Laura Georgescu, az Országos Audiovizuális Tanács (OAT) elnöke, Narcisa Iorga volt OAT-tag, Gheorghe Ştefan, Piatra Neamţ volt polgármestere és Viorel Hrebenciuc volt parlamenti képviselő ellen a Giga TV sugárzási engedélyének visszavonása ügyében.