KüzdősportK-1-gála Kézdivásárhelyen

2008. március 31., hétfő, Sport

Karacs Attila és Szabó István

Március 29-én megteltek a lelátók a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Szombat este nem mindennapi eseménynek lehettek részesei a megye sportkedvelői, hiszen a céhes városban első ízben szerveztek K-1-gálát.

A legkeményebb küzdősportnak számító K-1-gálára a román Unifight Szövetség és a Brassói FC védnöksége alatt került sor, melynek főszervezője Pap Ferenc volt.

A két nyitómeccsben egy K-1- és egy bokszösszecsapást láthattunk, majd a Brassói FC színeiben harcoló sepsiszentgyörgyi Szabó István szállt ringbe a bákói Marius Andrei ellen. A mindössze 18 éves Szabó elszántan adta a pofonokat, és legyőzte ellenfelét. Pap Ferenc méltán lehet büszke tanítványára. Megyénket egy kézdivásárhelyi harcos is képviselte, aki ugyancsak a Brassói FC csapatát erősíti. Megyaszai Zoltánnak az egész csarnok hangosan szurkolt, ám ellenfele, a több tapasztalattal rendelkező bukaresti George Soare jobbnak bizonyult nála. Az est tizenegy viadala közül a legutolsót várta a nagyközönség. Az est sztárvendége a magyarországi Karacs Attila — a Hun — volt, aki beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és ezúttal is bizonyított. A King of the Ring európai bajnoka, a K-1 Magyar Nagydíj és a K-1 Európa Liga Bajnoka címet is magáénak tudó Karacs az ugyancsak magyarországi George Mihalik ellen küzdött meg az utolsó párharcban. Attila a jól irányított ütéseknek és rúgásoknak köszönhetően többször térdre kényszerítette ellenfelét, aki az összecsapás lejárta előtt feladta a harcot. A gálán jelen volt Gombos Attila és Márkus Béla, akik korábban Pap Ferenc tanítványai voltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2008-03-31: Sport - Iochom István:

Barátság Kupa (Teke)

A kézdivásárhelyi Barátság Kupa amatőr tekebajnokság 18. fordulójának eredményei: 1. Transintex 34 ponttal és 28 440 fával, 2. Szentkatolnai Kisgazdák 24 ponttal és 24 208 fával, 3. Bujdosó 22 ponttal és 24 947 fával,...
2008-03-31: Sport - x:

Labdarúgás, IV. liga

Illyefalva—Bodok 1—4
Illyefalva, mintegy 50 néző. Vezette: Csősz László. Illyefalva: Ráduly—Szabó Cs., Bocz, Kovács, Kuti, Balázs, Bölöni, (Kertész, 78.), Siklódi (Zoltáni, 40.), Szabó J. (Boga, 50.), Román, Pickler. Bodok: Butuc—Botezatu, Antal, Várdó, Nagy, Sylvester, Páll, Szabó, Ruzsa, Farkas (Horjan, 50.), Tudoran. Gólszerzők: Pickler (60., 11-esből), illetve Páll (2., 20.), Sylvester (26.), Antal (76.). Ifjúságiak: 0—5.