CselgáncsKét harmadik helyezés

2015. július 13., hétfő, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokái két bronzérmet szereztek a hétvégén Aradon megtartott eurorégiós cselgáncssorozat U12-es és U13-as korosztályának döntőjén. A viadalon két háromszéki klub színeiben összesen hét sportolónk vett részt. Annak ellenére, hogy volt három döntős cselgáncsozója, a sepsiszentgyörgyi MSC nem utazott el a kétnapos megmérettetésre.

De térjünk vissza az érmeseinkhez. A céhes városbeli együttes a döntő első versenynapján (szombaton) az U13-as korosztályban és a 60 kg-os súlycsoportban tatamira lépő Kocsis István révén szerzett bronzérmet, míg másnap (vasárnap) az U12-esek között küzdő Barczi Örs a 30 kg-os kategóriában állhatott fel a dobogó legalacsonyabb fokára.
– Nehéz volt a verseny, hiszen nagyon keményen meg kellett dolgozni az érmekért. Nem vagyok teljesen megelégedve sportolóim teljesítményével, hiszen további két éremre számítottam tőlük – nyilatkozta Veres László, a Nagy Mózes SK edzője.
A szentkatolnai West Judo SK-t Kovács Balázs (U12, 30 kg) képviselte a versenyen, aki a hetedik helyen zárta kategóriáját.
Szép volt, fiúk, és gratulálunk a szép eredményhez. (tibo)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2015-07-13: Sport - :

Gyergyószárhegy lovasa nyerte a Székely Vágtát (Lovassport, Székely vágta)

Elmaradt a címvédés az ötödik Székely Vágtán, ugyanis a tavalyi győztes Timpex Amata és Zsigmond János (Lemhény) csak második lett, a döntőt a gyergyószárhegyi Fazakas Géza nyerte meg Gamma lovával. Harmadik László Pál és Darius lova (Gyergyószentmiklós). A Góbé Futamot Csíklázárfalva lovasa nyerte, míg a fogathajtó-viadalon újra Szőcs Lehel diadalmaskodott.
2015-07-13: Sport - :

Andreea Pop a Sepsi SIC első nyári szerzeménye (Kosárlabda)

A 2014–2015-ös idényben a Szatmárnémeti VSK csapatát erősítő, 185 cm magas, máramarosi születésű, 25 éves játékos egy évre elkötelezte magát a Román Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Sepsi-SIC csapatával. A 4-es (erőcsatár) és 5-ös (center) poszton is bevethető Pop a piros-fehér mezben öt mérkőzést játszott, ahol átlagban 6,2 pontot dobott, 3,2 lepattanót szedett le és 1,4 asszisztot osztott ki. Decemberben azonban súlyos térdsérülést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni a szezon hátralevő részét. Jó hír, hogy azóta már teljesen felépült.