Erőgép Nagyborosnyónak

2015. július 25., szombat, Közélet

Többfunkciós erőgéppel gazdagodott a nagyborosnyói polgármesteri hivatal. A buldoexkavátort a Progresszió Leader Helyi Akciócsoporthoz benyújtott pályázat segítségével vásárolta a községháza, értéke 50 000 euró plusz áfa. A Volvo márkájú gépet tegnap vette át Szőcs Levente polgármester és a vele tartó kis küldöttség.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A községvezető elmondta, már két éve megnyerték a pályázatot, de csak idén sikerült pénzt elkülöníteni a költségvetésben a gépvásárlás előfinanszírozására. Miután kifizették, a pályáztató megtéríti az összeget – magyarázta a polgármester.
A gépet csak sürgősségi esetek alkalmával szabad használni, például hótorlaszok bontására, árvízvédelmi munkákra. Szigorúan tilos magánszemélyeknek bérbe adni, közhasznú munkát sem végezhet az erőgéppel a községháza. Ez a kikötés három évig érvényes, utána bármilyen munkára be lehet vetni a gépet – tudtuk meg a polgármestertől. A tegnapi átadáson a résztvevők hangoztatták: Nagyborosnyón sok a tennivaló, sürgősen pótolni kell az elmúlt huszonöt év mulasztásait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2015-07-25: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Választási matematika, ismeretlenekkel (Tusványos)

Egy év sincs már a következő önkormányzati választásokig, és néhány napja írta alá a választási törvényeket Klaus Johannis államfő. Ezek valójában inkább a régebbi gyakorlathoz való visszatérést szabályozzák, de újdonságok is vannak, és természetesen nyitott kérdések is. Ezekről beszélt tegnap reggel a Kós Károly-sátorban három szakértő: Székely István, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Szász Alpár Zoltán kolozsvári politológus és Illyés Gergely, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársa. Az első kérdéseket Pákozdi Csaba, a magyar külügyi és külgazdasági minisztérium nemzetközi jogi főtanácsadója fogalmazta meg, később a hallgatóság is bekapcsolódott. Vita nem volt, a vélemények inkább kiegészítették egymást. Az elhangzottakból összegező beszámolót közlünk.
2015-07-25: Közélet - Iochom István:

Játszóteret avattak Torján

Ezen a héten a második, két hónap alatt pedig a negyedik játszóteret avatták tegnap Kézdivásárhelyen és környékén. Tegnap a torjai gyermekek kaptak ajándékba a kézdivásárhelyi New Fashion és Zarah Moden cégek jóvoltából szabadidőparkot és játszóteret.