RövidenOprea ismét miniszterelnök

2015. július 30., csütörtök, Belföld

Victor Ponta miniszterelnök hivatalosan is átadta a kormányfői jogkört Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettesnek a július 19.– augusztus 9. közötti időszakra, miután ő ekkor pihenőszabadságát tölti. A Hivatalos Közlönyben megjelent rendelet szerint a jogkörök átadásáról, nem pedig ügyvivői tisztségről van szó, Gabriel Oprea tehát elvégezheti Victor Ponta feladatait a Victoria Palotában, de nem szervezheti meg a heti kormányüléseket. Az első ülést augusztus 19-én tartja majd Victor Ponta. Ponta egyéb­iránt eddig minden szabadsága alkalmával a miniszterelnök-helyettesnek adta át jogkörét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2015-07-30: Belföld - :

Hírsaláta

BÍRSÁG IGEN, ELSZÁLLÍTÁS NEM. A Hivatalos Közlönyben is megjelent a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék döntése, amely kimondja, törvénytelen a tilosban parkoló gépjárművek elszállítása. A határozat számos, az önkormányzatok és alárendeltségeikbe tartozó helyi rendőrségek ellen indított per következtében született. Amint az avocat.net jogi portál kommentálta, mostantól nem alkalmazható a helyi tanácsok által hozott határozat, amely szerint tilosban való parkolás miatt a helyi rendőrség elszállíttathatja egy telephelyre a tilosban talált gépkocsit, és csak a szállítási és megőrzési díj, valamint a bírság kifizetése után kaphatja vissza a tulajdonos a járművét.
2015-07-30: Belföld - :

Lett rá pénz (Röviden)

Victor Ponta miniszterelnök továbbra sem ért egyet a magas rangú tisztségviselők bérének augusztus 1-jétől való emeléséről szóló rendelettel, de nem akart „szánalmas helyzetet” teremteni azáltal, hogy visszavon egy rendeletet, amit Gabriel Oprea ideiglenes kormányfőként „jóhiszeműen” meghozott. Másrészt úgy tűnt volna, hogy a fizetéscsökkentéssel Klaus Johannis elnökön áll bosszút, „a bosszú pedig nem a legjobb politikai eszköz”. Ponta elmondta, a magas rangú tisztségviselők fizetésemelésére „lett pénz”, miután kollégái, elsősorban Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt ideiglenes elnöke meggyőzte, ne vonja vissza a rendeletet.