A Csipkésben csipkelődtek a fogyasztóvédők

2015. augusztus 5., szerda, Közélet

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség javasolja, hat hónapra függesszék fel a zabolai Csipkés tábor működését. A felügyelők egy héttel ezelőtt jártak ellenőrzésen a táborban, és úgy látták, a megyeszékhelyi Művészeti és Népiskola által működtetett egység nem felel meg az előírásoknak.

  • Fúvós tábor a Csipkésben. A szerző archiv felvétele
    Fúvós tábor a Csipkésben. A szerző archiv felvétele

Az ellenőrök szerint régiek az ágyak, az ágynemű szakadt, piszkos, a faházikók deszkái töröttek, korhadtak, piszkosak az ablakok, pókhálósak a szobák, beszivárog az esővíz. Ráadásul az 50 személy befogadására alkalmas táborban egyetlen 100 literes elektromos vízmelegítő biztosítja a fürdéshez szükséges meleg vizet. Tekintettel arra, hogy hasonló hiányosságok miatt tavaly már írásos figyelmeztetésben részesítették a tábor kezelőjét, de az rosszindulatból vagy hanyagságból semmit nem tett ezek kiküszöbölése érdekében, tízezer lejes bírsággal sújtották. Ugyanakkor értesítették a megye kormánymegbízotti hivatalát és az egészségügyi igazgatóságot, hogy a tábor egészségügyi engedély nélkül működött, ezért szabják ki a törvény által előírt 20 000–40 000 lejes büntetést és függesszék fel a működési engedélyét – kérte a fogyasztóvédelmisek vezetője, Mircea Diacon.
Tegnap a táborban nem voltak vendégek. Az egységnél dolgozó Gábor Sándor megkeresésünkre elmondta, tudomásul vették a jegyzőkönyvbe foglaltakat, és azon vannak, hogy minél előbb kiküszöböljék a hiányosságokat. A vízellátás javítása érdekében már felszereltek egy klóradagolót. Kádár-tábort terveznek a jövő hétre, addig rendbe kellene tenni a Csipkést.
A tábor tulajdonosa Kovászna Megye Tanácsa, mely tavaly adta a Művészeti és Népiskola kezelésébe. Az iskola honlapján feltüntették a felszereltséget, a kirándulási lehetőségeket, az árlista is ott szerepel. Gáj Nándor igazgatót tegnap nem sikerült elérnünk.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 655
szavazógép
2015-08-05: Közélet - :

Sebzett szerepben kiteljesedett komédiás sors (Búcsú István Mártától)

Jó ideje az anyaországban élő egykori pályatársammal találtam szembe magam az utcán. Pillanat alatt tettük meg az utat vissza az időben, és máris döcögtünk rozoga autóbuszunkon társulatunkkal szolgálni vidékre. Emlékeztünk. Gondoltam, itt az alkalom – ki tudja hányadszorra –, még egyszer bocsánatot kérni azért, hogy... „Gyere már, Márta” – sürgette a vele levő ismerős. Összeölelkeztünk. Egyedül maradtam.
2015-08-05: Belföld - :

Hírsaláta

A LEGNAGYOBB PÁRT AKAR LENNI. Hivatalosan is egyesült a hétvégén tartott kongresszuson a Románia Haladásáért Országos Szövetség és a Dan Diaconescu Néppárt. Előbbi még nem vett részt választásokon, noha – átigazolt honatyákból – már 2010-ben megalakult, utóbbi a 2012-es választásokon a harmadik politikai erő volt a szavazatok 11,56 százalékával, de megválasztott embereit igen hamar felszippantották más alakulatok. A haladáspárt elnöke, a román sajtó által nemzeti érdek tábornoknak nevezett Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes azt állítja, hogy már ugyanannyi bejegyzett tagjuk van, mint az SZDP-nek (kereken 500 ezer), céljuk azonban az egymilliós tagság, amellyel a harmadik párt lehetnek. Kapujuk minden „hazafi” előtt nyitva áll, aki stabilitásra, biztonságra, komolyságra vágyik. (Hotnews.ro)