Fúvósok és mazsorettek

2015. augusztus 11., kedd, Közélet

Vasárnap este a kézdivásárhelyi sportcsarnok előtt ingyenes szabadtéri hangversenyt tartott a nyolcvanhat évvel ezelőtt alakult vasasi (Magyarország) Bányász Fúvószenekar ­Vucseta László karnagy vezényletével.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A zenekar tizenkét számot adott elő, többek között a Bányászindulót és Náray ­Antal Erdély-indulóját. Erdélyi turnéjuk során a zenekar Háromszéken csak Kézdivásárhelyen lépett fel, hazafelé még Kolozsváron koncerteznek. A sportcsarnok előtti egyórás előadásukon a Tanulók Klubja egyik mazsorettcsoportja is fellépett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2090
szavazógép
2015-08-11: Közélet - Iochom István:

Elbúcsúztak az önkéntesek

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata az elmúlt napokban búcsúzott el az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) három önkéntesétől, a francia Celine Berthier-től, az osztrák Melissa Öllertől és a spanyol Clara Bejarano Sancheztől, akik egy évig tartózkodtak a céhes városban.
 
2015-08-11: Közélet - :

Lezuhant a negyedik emeletről, s túlélte

Egy közel ötéves kislány kiesett egy sepsiszentgyörgyi, Oltmező utcai, negyedik emeleti tömbházlakásból szombaton késő délután, miközben szülei otthon voltak.