BírkózásHárom bajnoki cím és négy érem

2015. október 26., hétfő, Sport

Az elmúlt hétvégén Târgoviştén rendezték meg a gyerek III-as, azaz ifjúsági V-ös (2004–2005-ben születettek) korosztályú birkózók országos bajnokságának döntőjét, amelyen sepsiszentgyörgyi színekben két csapat – a Sepsi ISK (edzők: Kertész Dávid, Barabás György, Hatos Péter) és az MSC (edző: Mátéfi Árpád) – vett részt. És nem kis sikerrel, hiszen sportolóink három bajnoki cím mellett további két ezüst-, két bronzéremmel és egy ötödik helyezéssel tértek haza. A viadalra mintegy 300 gyerek nevezett, s mindannyian annak reményében küzdöttek, hogy bajnokok lehessenek.

A szentgyörgyi delegáció eredményei:
S 1. hely és bajnoki cím: Nagy Ákos (25 kg) – Sepsi ISK, Orbán Lóránt (38 kg) – MSC, Nemes Nagy Vivien (26 kg) – Sepsi ISK
S 2. hely és bajnoki ezüstérem: Fejér Csanád (66 kg) – Sepsi ISK, Gajdó Boros Beáta (44 kg) – Sepsi ISK
S 3. és bajnoki bronzérem: Pánti Renáta (44 kg) – Sepsi ISK, Sere Barbara (44 kg) – Sepsi ISK
S 5. hely: Cristina Orban (29 kg) – MSK.
A Sepsiszentgyörgyi ISK a finálén induló 32 csapatból a negyedik legjobb eredményt érte el, így a szakszövetség ingyenes táborral ajándékozta meg kis birkózóinkat. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1497
szavazógép
2015-10-26: Sport - :

Ördög és Tompa is nyert (Motorcross Cup)

Kilenc kategóriában mintegy negyvenöt terepmotoros sorakozott fel szombaton a privát Motocross Cup sepsiszentgyörgyi versenyének rajtjánál, ami a sorozat idényzáró versenye volt. Annak ellenére, hogy az időjárás nem tartott a szervezőkkel, a versenyzőkkel és a nézőkkel, hiszen borús és szeles időben került sor a viadalra, mégis sokan kíváncsiak voltak az egész napos eseményre. És nem kellett csalódniuk, mivel látványos előzéseket, a gravitációt meghazudtoló ugrásokat láthattak, a motorzúgás, a benzingőz és az egészséges versenyszellem már csak ráadás volt. A hétvégi megmérettetésen két háromszéki sportoló is rajthoz állt, és mindketten – Tompa Krisztián és Ördög Zoltán – a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel.
2015-10-26: Sport - :

Kolozsvári U–Sepsi-SIC 33–63 ((4–26, 15–14, 12–12, 2–11)) (Női kosárlabda, Nemzeti liga)

Kolozsvár, Horia Demian Sportcsarnok. Mintegy 400 néző. Vezette: Cosmin Prişcă, Dan Narcis. Kolozsvári U: Prlja 2, Ferenczi 3/3, Wilson 11, Clark, Ajanovic 4–Gavrilă 2, Lache, Neagu 2, Gál, Grimes 1, Mészáros 8, Plavițu. Edző: Florin Covaciu. Sepsi-SIC: Jeffery 2, Marshall 15, Părău 12/3, Evans 14, Faleru 5–Tavic 5, Lazăr (Pop), Kokovay, Kilin 2, Pierre Louis 8, Lovász. Edző: Zorán Mikes. Mezőnybeli dobószázalék: 13/45 – 29 százalék, illetve 26/69 – 39 százalék. Büntetők dobószázaléka: 6/8 – 75 százalék, illetve 10/19 – 53 százalék. Lepattanók: 32–46. Legtöbb lepattanó: Wilson 6, illetve Evans 11. Legtöbb gólpassz: Prlja 2, illetve Părău 6.