Rögbi-világbajnokságÚj-Zéland vagy Ausztrália?

2015. október 27., kedd, Sport

Ausztrália a Dél-Afrikát búcsúztató, címvédő Új-Zéland ellenfele az angliai rendezésű nyolcadik rögbi-világbajnokság döntőjében, miután a második elődöntőben 14 ponttal nyert a kezdés után saját hibáiból beragadó Argentína ellen.

Így két kétszeres vb-győztes csap össze, akik annak ellenére, hogy már 154 alkalommal találkoztak, eddig vb-döntőn nem mérhették össze erejüket. A bronzéremért az elődöntő két vesztese, azaz Dél-Afrika és Argentína feszül egymásnak. A  kisdöntőt és a döntőt egyaránt közvetíti a DigiSport: előbbit pénteken 22, utóbbit szombaton 18 órától.
Az elődöntők eredményei: Dél-Afrika–Új-Zéland 18–20, Argentína–Ausztrália 15–29. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2015-10-27: Sport - :

Hamilton harmadszor is világbajnok (Forma–1)

Megvédte világbajnoki címét Lewis Hamilton, mivel megnyerte az Egyesült Államok Nagydíját, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben. A 30 éves versenyző pályafutása harmadik vb-címét gyűjtötte be, az elsőt még 2008-ban a McLaren pilótájaként nyerte. Hamilton immár 43 futamgyőzelemnél jár, ezzel harmadik az örökranglistán, s ő az első brit versenyző, aki sorozatban két vb-címet nyert.
2015-10-27: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Betakarodó Szörcse

Amikor sárgulni-hullani kezdtek a falevelek, Mezőföld közepén mindenki a betakarodással foglalkozott. Megérkeztek Székelytamásfalváról az öt-nyolc osztályos iskolások, és egy nagyobb fiúcskának már kiáltoztak a kapu mögül: Siess, édes fiam, menni kell a mezőre! „Hálás ez a szörcsei határ – magyarázta vendégfogadónk: nincs olyan rossz esztendő, hogy valamivel ne ajándékozna meg bőségesebben. Most a kalászosok eresztettek jól, meg a pityóka, de nem maradt le a kukorica sem! Nálunk a gyermek és a föld terménye az aranytartalék”!