Alpesi síLindsey Vonn szuper hétvégéje

2016. január 11., hétfő, Sport

A szombati lesikláshoz hasonlóan tegnap szuper-óriásműlesiklásban is az amerikai Lindsey Vonn győzött nagy fölénnyel a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett hétvégéjén. Miklós Edit a 32. lett, így nem szerzett pontot.

A 31 éves Vonn újfent nagyon magabiztosan versenyzett, a második helyezett svájci Lara Gut hét tizedmásodperccel volt lassabb nála, a hazai közönség előtt harmadik helyen záró osztrák Cornelia Hütter pedig már 1.25 másodpercet kapott a győztestől. Miklós Edit 56-os rajtszámmal vágott neki a pályának, technikailag jól teljesített, ám így is kicsúszott az első 30-ból, a 32. lett, s nem sikerült pontot szereznie.
A szakágban címvédő Vonn-nak ez volt pályafutása 73. vk-diadala, a mostani szezonban eddig mindkét szuper-G-t megnyerte, így a szakági pontversenyben az élen áll, összetettben pedig közelebb férkőzött az első helyezett Guthoz.
Az eredmények: 1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:12.75 perc, 2. Lara Gut (svájci) 1:13.45 perc, 3. Cornelia Hütter (osztrák) 1:14.00 perc... 32. Miklós Edit 1:15.93 perc.
Az összetett pontverseny állása 17 futam után (még 24 van hátra): 1. Gut 738 pont, 2. Vonn 700 pont, 3. Frida Hansdotter (svéd) 521 pont... 55. Miklós Edit 61 pont.
A szakági pontverseny állása 2 futam után (még 6 van hátra): 1. Vonn 200 pont, 2. Hütter 120 pont, 3. Gut 116 pont.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 771
szavazógép
2016-01-11: Sport - :

Cristina Neagu az év játékosa (Kézilabda)

A román nemzeti csapat és a Buducsnoszt kiválóságát, Cristina Neagut meggyőző fölénnyel választották meg 2015 legjobb női kézilabdázójának a Handball Planet kézilabdás szakportál hagyományos év végi szavazásán.
2016-01-11: Sport - Miska Brigitta:

Bajnokságot akar nyerni (Interjú Janeesa „Chucky” Jeffery kosárlabdázóval)

A Sepsi-SIC egyik kiemelkedő játékosa a 24 éves amerikai Janeesa Jeffery, vagy ahogy mindenki ismeri: Chucky. A tehetséges játékosnak nagy szerepe volt abban, hogy a zöld-fehér mezesek az előző idényben nagyszerű eredményeket értek el, és ebben a szezonban is lehet rá számítani, hiszen a csapat alapembere. Jeffery szívvel-lélekkel harcol a pályán, és számára nagyon fontos, hogy megfelelő példakép legyen a gyerekeknek. Az eddigi 17 bajnoki mérkőzésen 13,2 pontot dobott, 7,9 lepattanót gyűjtött és 4,7 gólpasszt osztott ki. Amellett, hogy látványos játékot produkál, ő a csapat szíve is. Chucky reméli, hogy ezúttal a bajnokságban és a Román Kupában aranyéremmel végez együttese, és biztosan állítja, hogy a szentgyörgyi szurkolók az ország legjobbjai.