Lebukott Neculaie

2016. február 9., kedd, Belföld

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték Ioan Neculaie brassói üzletembert, a Brassói FC labdarúgócsapat tulajdonosát adócsalás, közokirat-hamisítás, különösen súlyos következményekkel járó sikkasztás és pénzmosás miatt – döntött a brassói ítélőtábla.

Háromszéken a magánosítások – többek közt a sepsiszentgyörgyi Bodok Hotel – révén ismertté vált Neculaie két bűntársával a Brassói FC számára úgy szerzett meg csaknem 7 millió lejt a levonható általános forgalmi adó révén, hogy a klub könyvelésébe valótlan tevékenységeket vezettek be, jelesül egy brassói sportbázis építését, holott a valóságban a Brassói FC Rt. a művelet nyomán semmilyen konkrét joghoz vagy javakhoz nem jutott hozzá, a műveletnek semmilyen gazdasági értéke nem volt. A nyomozók szerint ugyanakkor Neculaie több ízben is minden magyarázat nélkül vett fel nagyobb – 2010. december 27-én például 9 830 000 lejt – összegeket a Brassói FC-től. Hogy a pénzfelvételnek a törvényesség látszatát kölcsönözze, az üzletember a cég nyilvántartásába bejegyzett egy 2012. május 18-án közte és a klub között megkötött adásvételi előszerződést, amelyben Neculaie vállalta, hogy 4 156 400 euró fejében átad a cégnek két barcaszentpéteri kültelket, amelyeket ő maga 2011. szeptember 20-án vásárolt 871 346,41 lejért, az ingatlant így a felvásárlási ár hússzorosáért értékesítette.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 368
szavazógép
2016-02-09: Belföld - :

Izmosodik a lej

2,5 banival 4,4763 lej/euróra süllyedt tegnap a Román Nemzeti Bank által közölt referencia-árfolyam, idén ez az első alkalom, hogy az érték 4,5 lej/euró alá került.
2016-02-09: Világfigyelő - :

Történelmi szövetség (Magyar–lengyel barátság)

Történelmi szövetségként jellemezte a lengyel–magyar kétoldalú kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki tegnapi tárgyalásuk után arról biztosította Beata Szydlo lengyel kormányfőt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettős mérce alkalmazásával szemben.