RövidenKét társulat közös előadása

2016. február 19., péntek, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely az Andrei MureÅŸanu Színházzal közösen állítja színpadra Székely Csaba  Bányavakság című művét  Catinca Drăgănescu rendezésében.  A Bányavakság keserű komédia egy székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének a vakságáról. Nem betegség, hanem a szegénység,  a torz ambíciók és titkok miatt vakultak meg az emberek, akiket a túlélésért való küzdelem működtet.

A  rendezÅ‘nÅ‘ munkatársai: Wegroszta László díszlettervezÅ‘, Fazakas Misi rendezÅ‘i asszisztens, Ivácson László koreográfus és Csibi Szabolcs zenész. SzereplÅ‘k: Daniel Rizea, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Benyhe Bernát, Daragics Bernadette, Fekete Kata, Gyergyai Bea, Péter Izolda. A bemutatót február 28-án tartják az Andrei MureÅŸanu Színház Arta termében. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2016-02-19: Közélet - :

Előzetesben a bírónő (Röviden)

Március 18-ig tartó 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el a Gyulafehérvári Táblabíróság Elena Poiană, a Sepsiszentgyörgyi Bíróság elnöke nevére. Ugyanakkor elfogadhatatlannak minősítette és visszautasította a bírónő kérését, miszerint alkotmányossági aggályt jelentett be a hangfelvételeknek az ügyben való felhasználása ellen. Poiană 48 órán belül megfellebbezheti a döntést.
2016-02-19: Közélet - :

Hat évre ítélték adócsalásért (Röviden)

Hat év szabadságvesztésre ítéltek egy 35 éves férfit, aki Nyugatról behozott használt autókkal kereskedett. A Kovászna Megyei Törvényszék végzése alapján az elítéltet a feketehalmi börtönbe kísérték. Az ügyészség szerint a férfi egy kereskedelmi társaság ügyvezetőjeként 2008-ban a cég nevében használt gépkocsikat hozott be az országba, azokat értékesítette, ám a könyvelésbe ezt nem vezette be, ezáltal mintegy 82 000 lej kárt okozva az államnak. Az összeg a be nem fizetett jövedelemadót és áfát foglalja magában. (sz.)