Ünnepi tárlat Kézdivásárhelyen

2016. március 14., hétfő, Közélet

Március 15-e tiszteletére huszonhetedik alkalommal nyílt meg tegnap délben a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében a megyénkbeli és brassói képzőművészek közös ünnepi tárlata. A megnyitón több képzőművész személyesen is jelen volt.

  • iochom istván felvétele
    iochom istván felvétele

A kiállításon harmincegy – huszonhárom háromszéki, hét brassói és egy kézdivásárhelyi születésű, Temesváron élő – kortárs művész negyven alkotása látható. Kiállító művészek ábécésorrendben: Albert Levente, Ábrahám Imola, Ábrahám Jakab, B. Hajdu Enikő, Balázs István, Bartha Árpád, Csutak Levente, Deák Barna, Deák M. Ria, Éltes Barna, Haszmann Júlia Réka, Hervai Katalin, Jakabos Olsefszky Imola, Koszta Ervin, Kosztándi Jenő, Kosztándi Katalin, Kovács Géza, Köllő Margit, Máthé László, Miklóssy Mária, Petrovits István, Sárosi Csaba, Sárosi Mátyás Zsolt, Simó Enikő, Szabó H. Tünde, Tomos Tünde, Vajna László K., Vargha Mihály, Vetró András, Vetró Bodoni Sebestyén András, Vetró Bodoni Zsuzsa. Házigazdaként Dimény Attila, a múzeum vezetője köszöntötte az érdeklődőket és a kiállító alkotókat. Bejelentette: első alkalommal készült el a megnyitóra Dobolyi Annamária művészettörténész, a tárlat kurátora jóvoltából az a katalógus, amelyben a most kiállított munkák láthatóak. A tárlatot Deák Ferenc magyartanár méltatta. Közreműködött Józsa Irén és Nagy-Babos Tamás magyartanár, valamint a Cantus kamarakórus Fórika Balázs karnagy vezényletével. A kiállítás április 10-éig tekinthető meg.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2016-03-14: Közélet - :

A dilettáns román államfő

Iohannis román államfő: a dilettáns címmel közölt kommentárt Keno Verseck tollából a legtekintélyesebb német lap, a Spiegel online kiadása. A jegyzet apropóját Tőkés László állami kitüntetésének visszavonása jelentette. Klaus Iohannis jelöltként nagy reformokat ígért, de államfőként csődöt mondott, olvasható a cikkben, s következik az indoklás: legutóbbi súlyos hibája Tőkés László kitüntetésének visszavonása. Emlékeztet, Tőkés László a romániai forradalom kirobbantásában játszott szerepéért kapta meg a legrangosabb állami kitüntetést. „Ezt az érdemrendet a szintén egy nemzeti kisebbség soraiból származó, magát kommunistaellenesnek valló Klaus Iohannis visszavonta” – idézi fel a szerző.
2016-03-14: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Határtalan cinizmus

Eltekintve a már megszokottá vált, nyomásgyakorlási, elrettentő célzatú bakalódástól – hivatalos nevén elővigyázatossági intézkedésektől –, mint a Marosvásárhely irányába tartó autóbuszok többszöri megállítása és ellenőrzése, a hegyes végű zászlórudak elkobzása, a rendfenntartó erők, rendőrök, csendőrök nagyjából professzionálisan viszonyultak a székely szabadság napján zajló megemlékezéshez és tiltakozó felvonuláshoz.