Összefogásra szólítottak Torján

2016. március 17., csütörtök, Faluvilág

Mielőtt Kézdivásárhelyre indultak volna ünnepelni, a torjai iskolások március 15-én Középtorján tisztelegtek az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt, majd miután visszatértek a céhes városból, az altorjai Szent Miklós római katolikus templom előtt, a Miholcsa József által 1995-ben készített hősök emlékművénél is lerótták kegyeletüket.

 

Az iskolások verseket szavaltak és forradalmi dalokat énekeltek, Daragus Attila, Torja polgármestere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak az ünnepség sikeréhez, és az összetartás fontosságára hívta fel falusfelei figyelmét. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2431
szavazógép
2016-03-17: Jegyzet - Ferencz Csaba:

Létezik vagy nem? (Tollraforgó)

Mármint Székelyföld és Székelyföld himnusza, zászlója? Mert, ami nincs, azt meglehetősen nehéz kitiltani a sportrendezvényekről. Holott ezt akarják elérni a saját maguk gondolataiba is belegabalyodott román nemzetféltők.
2016-03-17: Közélet - Iochom István:

Bemutatkozott az EMNP kézdivásárhelyi polgármesterjelöltje

Tegnap délután az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kézdivásárhelyi székházában tartott sajtótájékoztatón Balázs Attila, a Néppárt megyei elnöke, Ilyés Botond kézdi-orbaiszéki szervezési igazgató és Szima Csaba városi elnök hivatalosan is bemutatta a párt polgármesterjelöltjét, Johann Taierlinget.