BirkózásNagyon jó eredmények az országos bajnokság előtt

2016. április 18., hétfő, Sport

A Kertész Dávid által irányított Sepsi ISK tizenhárom 2002-ben született lány birkózója barátságos versenyen vett részt a hétvégén Szörényváron, ahol az ország néhány klubjából több mint 200 sportoló szállt harcba, és a szentgyörgyiek nyolc alkalommal állhattak dobogóra.


Eredmények: Ø I. hely: Nemes Nagy Vivien (30 kg), Nagy Anikó (40 kg), Molnár Melissza (48 kg) Ø II. hely: Zsigmond Noémi (70 kg) Ø III. hely: Czintos Bernadett (34 kg), Pánti Renáta (44 kg), Szilágyi Barbara (44 kg), Fogarasi Helga (48 kg) Ø V. hely: Buna Orsolya (37 kg), Köblös Beáta (40 kg), Boros Beáta (44 kg) Ø VII. hely: Szakács Barbara (44 kg), VIII. hely: Zwebner Petra (44 kg).
„Kiváló erőpróba volt ez a lányok számára, hiszen három hét múlva országos bajnoki döntőn kell helytállnunk és a lehető legtöbb érmet begyűjtenünk. Elégedett vagyok, a birkózóim komolyan vették a versenyt, és kiválóan harcoltak” – fogalmazott Kertész Dávid edző.
A viadalon a Sepsiszentgyörgyi MSC két válogatott fiú birkózója is részt vett, akik Resicabányáról érkeztek Mehedinţi megyébe. Nichifor Levente (42 kg) és Orbán Norbert (54 kg) sem talált legyőzőre, így mindenkit maga mögé utasítva, a dobogó legfelső fokára állhattak fel.
Ahogy arról beszámoltunk, a többszörös országos bajnok Incze Kriszta a hétvégén egy Szerbiában megrendezett olimpiai kvalifikációs versenyre készült, azonban a szakszövetség az utolsó pillanatban úgy döntött, a háromszéki lány ne utazzon a szomszédos országba. Kriszta számára még van esély az olimpiai részvételre, hiszen három hét múlva Törökországban újabb selejtezőt szerveznek. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1567
szavazógép
2016-04-18: Sport - :

Szabóék elsők, Kelemenék harmadikok (Rali)

A 2016-os raliidény második versenye a Szeben Rali volt, ahol a két sepsiszentgyörgyi pilóta, Szabó Csongor és Kelemen Péter nagyszerű eredményt ért el a 9-es géposztályban, hiszen a Szabó Csongor–Robert Maior páros első helyen ért célba, míg a Kelemen Péter–Molnár Gyula kettős a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
2016-04-18: Sport - :

Ott lesznek az országos bajnokság döntőjében (Úszás)

Április 15. és 17. között Bákóban rendezték meg az országos kadett úszóbajnokság regionális szakaszát, ahol a Ciprian Sport Klub öt úszót – Tuzson Gellért, Maria Raluca Artene, Barabás András, Gyenge Attila és Be­cze Zétény Benedek – nevezett a megmérettetésre, amelyen tizenegy város – Bákó, Brassó, Brăila, Konstanca, Galac, Jászvásár, Székelyudvarhely, Németvásár, Suceava, Tulcea, Sepsiszentgyörgy – és huszonkét klub sportolói selejteztek az országos kadettbajnokság döntőjébe jutásért.