KarateTöbb mint 150 gyerek mérkőzött meg

2016. április 18., hétfő, Sport

Hétvégén a Székely Mikó Kollégium sportterme adott otthont a harmadik alkalommal megrendezett karate Sport-All Kupa gyerekversenynek, ahol az egyesületen belüli sportolók mérhették össze tudásukat. Az eseményen 152 sportoló, mintegy négy óvoda – Hófehérke, Benedek Elek, Csipike és Pinocchio – és a város megannyi kisiskolás karatékája vett részt.

 

A küzdelmeket a 4–5 évesek indították, őket követték a nagyobbak. A teljesen megtelt lelátóról szülők, nagyszülők, barátok szurkolhattak a kis sportolóknak. A biztatás nem volt hiábavaló, hiszen szép számban születtek bajnokok: * a siho-geri versenyszám első helyezettjei: 4–5 évesek: Bálint Anna, Czegő Ábel, Györgyilyés Bence; 6 évesek: Dávid Bíborka, Már Hanna, Albert Ábel, Szeibert Zakariás, Bodor Balázs; 7 évesek: Ördögh Adrienn, Tölgyesi Gergő * a szivacskumite versenyszám első helyezettjei: 4–5 évesek: Borbély Eszter, Antal Márk, Csiszér Ábel; 6 évesek: Sántha Kincső, Perjéssy Kata, Cseh Szabolcs, Both Nimród, Gál Dávid; 7 évesek: Imreh Zselyke, Makkai Lénárd Zente * a kata versenyszám első helyezettjei: 6 évesek: Gál Dávid; 7 évesek: Muntyán-Nagy Zorka, Mezei Dominik; 8–9 évesek: Halmágyi Chanell, Imreh Lóránt; 10–12 évesek: Rápó Árpád * a kumite versenyszám első helyezettjei: 6 évesek: Méder Szabolcs; 7 évesek: Török Panka, Adrian Vasilache; 8–9 évesek: Halmágyi Chanell, Imreh Lóránt; 10–12 évesek: Rápó Árpád.
„Úgy gondolom, sikerült elérnünk a kitűzött célt, megismertettük a gyerekeket a sport és a mozgás örömével. Nem hagyhatom ki, hogy meg ne köszönjem a szülők bizalmát és a Shoto-Team Karate Klub segítségét, hiszen a bírók nagy részét biztosították, így óraműpontossággal zajlott a verseny. Továbbá köszönet azoknak a támogatóknak, akik a díjazásban segítettek, vagyis a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságnak és a Mammut Copynak. A következő megmérettetés egy hét múlva lesz, ahol a versenyzői és utánpótláscsapatok a Shotokan Országos Bajnokság keretében lépnek pástra” – fogalmazott Vass Hunor, a Sport-All Sport Club karateedzője. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1567
szavazógép
2016-04-18: Sport - :

Ott lesznek az országos bajnokság döntőjében (Úszás)

Április 15. és 17. között Bákóban rendezték meg az országos kadett úszóbajnokság regionális szakaszát, ahol a Ciprian Sport Klub öt úszót – Tuzson Gellért, Maria Raluca Artene, Barabás András, Gyenge Attila és Be­cze Zétény Benedek – nevezett a megmérettetésre, amelyen tizenegy város – Bákó, Brassó, Brăila, Konstanca, Galac, Jászvásár, Székelyudvarhely, Németvásár, Suceava, Tulcea, Sepsiszentgyörgy – és huszonkét klub sportolói selejteztek az országos kadettbajnokság döntőjébe jutásért.
2016-04-18: Sport - :

Kikaptak, de benn maradnak (Asztalitenisz)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sport Klub Kerekes Barnabás által irányított B-osztályos lánycsapata 5–2 arányban vereséget szenvedett a Zilah elleni, idegenbeli visszavágón, azonban az odavágón aratott 5–1-es győzelemnek és az összesítésnek köszönhetően a Kovács Szilvia, Mike Boróka, Papp Rebeka és Oláh Kriszta összetételű csapat a jövőben továbbra is a B-osztályban harcolhat a jobbnál jobb helyezésekért.