RövidenÖtéves Osonó-előadás

2016. május 6., péntek, Közélet

A 2011-es bemutató óta három kontinens huszonhárom országának 153 településén, összesen 446 alkalommal játszotta a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Fazakas Misi rendezte, Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkciót, amely ez idáig 11 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát, és számos díjban részesült. Szombaton a Nagyváradon tartott regionális Taizé-találkozón lépnek közönség elé a Posticum Keresztény Kulturális Központban, amelyen részt vesz a Taizé-i szerzetesközösség néhány tagja, illetve a közösség priorja, majd vasárnap Hódmezővásárhelyen a Cseresnyés Kollégiumban lesz látható az előadás. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2016-05-06: Közélet - :

Iratkozás óvodába (Röviden)

Háromszéken 4575 óvodás számára kezdődött meg tegnap a visszairatkozási időszak, ez azokat a gyermekeket érinti, akik jelenleg is óvodások, de ősszel még nem mennek iskolába. Az új jelentkezőket május 25. és június 10. között lehet beíratni, és lesz egy második időszak is (június 27. és július 22. között), amikor az első szakaszban kimaradt gyermekeket veszik jegyzékbe. A 12352/2012-es kormányhatározatra hivatkozva a megyei tanfelügyelőség arról tájékoztatott, a kiscsoportokban üresen maradt helyekre 2–3 év közötti gyermekeket is fel lehet venni. (fekete)
2016-05-06: Közélet - :

Pékség lángolt Székelytamásfalván (Röviden)

Egy székelytamásfalvi pékségben kellett megfékezniük a tüzet tegnap a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség embereinek. A felügyelőséget kevéssel hajnali fél három után riasztották, hogy a pékséghez tartozó faraktár lángol. Tolvaj Marius szóvivő tájékoztatása szerint a helyszínre a kézdivásárhelyi parancsnokság két egysége érkezett meg, és nagyjából egy óra alatt eloltották a tüzet, amely átterjedt időközben a pékség főépületének tetejére is.